Miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Какво обичат котките

Какво обичат котките

Котките обичат вниманието

В повечето случаи нещата, които котката ви обича, са същите, които вие обичате - вкусна храна, дрямка на уютни места и разнообразни забавни дейности.

Заниманията, които котките смятат за интересни, могат да се променят с възрастта. Един ден котката ви може да обича любимата си играчка, но да я намери за скучна на следващия.

Като стопанин на котка трябва много добре да разпознавате кога интересите на вашия домашен любимец се променят, за да можете да продължавате да го правите щастлив.

Разгледайте списъка с 7 неща, които котките обичат:

1. Котките обичат прясна храна

Всеки път, когато давате котешка храна на котето си, не забравяйте да проверите срока на годност. Това ще ви гарантира, че то ще се храни само с пресни, питателни и безопасни ястия.

2. Обичат да си поспиват

Котките обичат да спят

Не е тайна за никого, че котките обичат да спят. Всъщност едно котенце средно спи от 12 до 16 часа на ден! Тъй като котките са нощни животни, те залагат на съня в светлата част от деня. Някои породи котки спят дори повече от 16 часа.

3. Обичат да почистват козината си

Знаете ли, че възрастните котки прекарват приблизително половината от времето си за събуждане в почистване на козината си?

Има няколко причини, поради които котките отделят толкова много време за почистване:

• Поддържат се чисти. Когато ближат козината си, котките премахват всички миризми, които тя е усвоила;

• Поддържат кожата и козината си здрави;

• Кара ги да се чувстват по-спокойни;

• Когато навън е горещо, котките ближат козината си, за да се охладят.

4. Котките обичат течаща вода

Ако имате котка, значи вече знаете, че тя ще се опита да пие вода директно от кранчето, когато се появи такава възможност! Вярвате или не, някои породи котки обичат да си играят във водата. Ако вие имате такава котка, напълнете вана или детски басейн с няколко сантиметра вода. Тази дейност ще помогне на котката да се раздвижи и да се разхлади в горещите дни.

5. На писаните им харесва да гледат птици

Котките обичат да гледат през прозореца

Няма да е необичайно, ако видите котката си на някой от прозорците в дома си. Разбира се, защото това е най-доброто място за наблюдение на птици! Без значение дали котките плячкосват или просто вниманието им е привлечено от движението, някои от тях могат да прекарат часове в наблюдение на птици.

6. Котките обичат да си острят ноктите

Един от основните инстинкти на котките е да острят ноктите си. Това със сигурност ще помогне за разтягането и бързото събуждане на котето.

7. Котките обожават да си играят

Времето за игра е много важно за котките през целия им живот – от малко коте до възрастна котка. Котките си играят с абсолютно всичко, което им хареса. Независимо от избора на игра, тя е жизненоважна за тяхното здраве и развитие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest