miau.bg»Статии»Котки»Любопитно за котките»Породи котки със сини очи

Породи котки със сини очи

ХрисиХриси
Новак
5623
Сиамска котка
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Безсилни сме преди милия котешки поглед, който жадно търси вниманието. Очите на тези животинки са хипнотизиращи, те могат да погледнат в душата ни и лесно да си проправят път в нея. Особено, ако са синеоки. Представяме ви най-сладките породи котенца, чийто отличителен белег са сините очи. Вижте кои са най-известните породи котки със сини очи!

Сиамска котка

Най-известните опашати представители на породи котки със сини очи. Тяхната тъмна козина контрастира чудесно с ярките очи и съдейства за опияняващи поглед на тази порода котки. Те са истински грации, олицетворение на красотата и финеса.

Балийска котка

Балийска котка

Прилича на сиамската, но е с по-дълга и по-тъмна козина. Кристалните сини очи, сладкото мяукане, грацията и интелигентността ги правят прекрасни домашни любимци. Имат дълги пухкави опашки, които с удоволствие размятат след стопанина си.

Яванска котка

Специфичното при тази порода е, че използва различни тонове на гласа си и за всяко нещо, което иска да каже има специално мяукане. Тя е любвеобилна, дружелюбна и синеока. Има не много дълга козина и благ характер.

Хималайска котка

Хималайска котка

Интересното при нея е, че има различни цветове и нюанси по лицето, ушите, краката и опашката си. Но, очите са смразяващо сини! Цялостният ѝ вид, с нюансите на козината, контрастират успешно с тях. Тя е пухкаво сладурче, което обича своите стопани, дома и … дивана! Невероятен домашен любимец!

Охос Азулес

Не е сред най-известните породи котки. Притежава характеризираща се с тъмен цвят козина и сини очи. Екзотична и много сладка. Името ѝ има испански произход и в превод буквално означава сини очи. Сред най-невероятните котки със сини очи е!

Бирманска котка

Бирманска котка

Те са пухкави и меки, като любимия ти пуловер! Около врата и опашката козината им е по-дълга, лапите на котката са бели, а очите сини. В комбинация се получава една сладка муцунка, която с нетърпение те чака да се прибереш вкъщи. Нейните цветове преливат като тези на дъгата. Тя е мила, спокойна и много красива котка.

Тези синеоки котки са доказателство за красотата, която би могла да съществува и при животните. Сладки, мили, пухкави, насладете им се и внимавайте да не се изгубите в кристално сините им очи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest