Miau.bg»Статии»Котки»Любопитно за котките»Породи котки със сини очи

Породи котки със сини очи

ХрисиХриси
Новак
5610
Сиамска котка

Безсилни сме преди милия котешки поглед, който жадно търси вниманието. Очите на тези животинки са хипнотизиращи, те могат да погледнат в душата ни и лесно да си проправят път в нея. Особено, ако са синеоки. Представяме ви най-сладките породи котенца, чийто отличителен белег са сините очи. Вижте кои са най-известните породи котки със сини очи!

Сиамска котка

Най-известните опашати представители на породи котки със сини очи. Тяхната тъмна козина контрастира чудесно с ярките очи и съдейства за опияняващи поглед на тази порода котки. Те са истински грации, олицетворение на красотата и финеса.

Балийска котка

Балийска котка

Прилича на сиамската, но е с по-дълга и по-тъмна козина. Кристалните сини очи, сладкото мяукане, грацията и интелигентността ги правят прекрасни домашни любимци. Имат дълги пухкави опашки, които с удоволствие размятат след стопанина си.

Яванска котка

Специфичното при тази порода е, че използва различни тонове на гласа си и за всяко нещо, което иска да каже има специално мяукане. Тя е любвеобилна, дружелюбна и синеока. Има не много дълга козина и благ характер.

Хималайска котка

Хималайска котка

Интересното при нея е, че има различни цветове и нюанси по лицето, ушите, краката и опашката си. Но, очите са смразяващо сини! Цялостният ѝ вид, с нюансите на козината, контрастират успешно с тях. Тя е пухкаво сладурче, което обича своите стопани, дома и … дивана! Невероятен домашен любимец!

Охос Азулес

Не е сред най-известните породи котки. Притежава характеризираща се с тъмен цвят козина и сини очи. Екзотична и много сладка. Името ѝ има испански произход и в превод буквално означава сини очи. Сред най-невероятните котки със сини очи е!

Бирманска котка

Бирманска котка

Те са пухкави и меки, като любимия ти пуловер! Около врата и опашката козината им е по-дълга, лапите на котката са бели, а очите сини. В комбинация се получава една сладка муцунка, която с нетърпение те чака да се прибереш вкъщи. Нейните цветове преливат като тези на дъгата. Тя е мила, спокойна и много красива котка.

Тези синеоки котки са доказателство за красотата, която би могла да съществува и при животните. Сладки, мили, пухкави, насладете им се и внимавайте да не се изгубите в кристално сините им очи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest