miau.bg»Статии»Кучета»Здраве на Кучето»Как да накараме кучето да яде

Как да накараме кучето да яде

ХрисиХриси
Новак
5624
Отказ от храна
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Кучето е най-добрият приятел на човека. От първия път, в който го вземем в прегръдките си, то се настанява в сърцето ни, превръщайки се в член на нашето семейство.

Също както хората, обаче, кучетата също изпадат в различни състояния, сменят своите настроения, страдат от разни болежки и т.н. Това би могло да доведе до промяна, която да притесни техните стопани. В следващите редове ще разгледаме причини за отказ от храна при куче и как да се справим с подобно поведение.

Какво става, ако кучето отказва да яде своята храна? Какви биха могли да са причините за това и как да се справим с тях.

Причината за отказа на вашия домашен любимец да яде може да се дължи на самата кучешка храна.

Ако има съставка, която той не харесва, ако състоянието ѝ не е добро, ако вашата храна му изглежда по-вкусна от неговата, той може дори да не подуши своята.

И това не трябва да ви учудва. В случай че е налице нещо подобно, бихте могли да проучите предпочитанията на съответната порода. Разберете какво харесва вашето куче и му давайте само това.

За да накараме кучето да яде, с течение на времето, бихме могли да разнообразявате менюто със заместители на обичайната храна, която приема (например, вместо говеждоагнешко или вместо чист ориз – няколко смесени зърнени храни). Честите разходни на свеж въздух също се отразяват добре на физиката, душевността и апетита му. Имайте предвид, че и те са от полза, когато се чудим как да накараме кучето да яде.

Куче

Друга, по-сериозна причина за отказ от храна при куче, може да се окаже някакво кучешко заболяване. Това налага незабавното посещение при ветеринар.

Кучето може да е със счупен зъб, стомашно неразположение, инфекция или нещо друго. Тези проблеми си личат и по неговото физическо и емоционално състояние. Ако то не изглежда добре, спи повече от обикновено, диша тежко, няма желание за разходка и игри, то със сигурност има някакъв проблем. Тогава, консултацията със специалист е задължителна.

Грижите за кучето трябва да са непрестанни, точно като тези за вас самите. Дарявайте го с любов и внимание, и той ще ви отвръща със същото. Не забравяйте и редовните прегледи при ветеринар, които ще предотвратят проблеми, костващи притеснения както за вас, така и за четириногото ви приятелче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest