Miau.bg»Статии»Кучета»Здраве на Кучето»Как да накараме кучето да яде

Как да накараме кучето да яде

ХрисиХриси
Новак
569
Отказ от храна

Кучето е най-добрият приятел на човека. От първия път, в който го вземем в прегръдките си, то се настанява в сърцето ни, превръщайки се в член на нашето семейство.

Също както хората, обаче, кучетата също изпадат в различни състояния, сменят своите настроения, страдат от разни болежки и т.н. Това би могло да доведе до промяна, която да притесни техните стопани. В следващите редове ще разгледаме причини за отказ от храна при куче и как да се справим с подобно поведение.

Какво става, ако кучето отказва да яде своята храна? Какви биха могли да са причините за това и как да се справим с тях.

Причината за отказа на вашия домашен любимец да яде може да се дължи на самата кучешка храна.

Ако има съставка, която той не харесва, ако състоянието ѝ не е добро, ако вашата храна му изглежда по-вкусна от неговата, той може дори да не подуши своята.

И това не трябва да ви учудва. В случай че е налице нещо подобно, бихте могли да проучите предпочитанията на съответната порода. Разберете какво харесва вашето куче и му давайте само това.

За да накараме кучето да яде, с течение на времето, бихме могли да разнообразявате менюто със заместители на обичайната храна, която приема (например, вместо говеждоагнешко или вместо чист ориз – няколко смесени зърнени храни). Честите разходни на свеж въздух също се отразяват добре на физиката, душевността и апетита му. Имайте предвид, че и те са от полза, когато се чудим как да накараме кучето да яде.

Куче

Друга, по-сериозна причина за отказ от храна при куче, може да се окаже някакво кучешко заболяване. Това налага незабавното посещение при ветеринар.

Кучето може да е със счупен зъб, стомашно неразположение, инфекция или нещо друго. Тези проблеми си личат и по неговото физическо и емоционално състояние. Ако то не изглежда добре, спи повече от обикновено, диша тежко, няма желание за разходка и игри, то със сигурност има някакъв проблем. Тогава, консултацията със специалист е задължителна.

Грижите за кучето трябва да са непрестанни, точно като тези за вас самите. Дарявайте го с любов и внимание, и той ще ви отвръща със същото. Не забравяйте и редовните прегледи при ветеринар, които ще предотвратят проблеми, костващи притеснения както за вас, така и за четириногото ви приятелче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest