Miau.bg»Статии»Живини»Статии за кучета»Как да преодолеем загубата на домашен любимец?

Как да преодолеем загубата на домашен любимец?

ХрисиХриси
Новак
5610
Куче

Домашните любимци са равноправни членове на семейството и по тази причина тяхната загуба се отразява изключително зле на останалата част от него. Особено ако животното е било с вас дълго време, това, че вече го няма би ви нанесло големите емоционални щети. За съжаление, обаче, краят е неизбежен, той е част от кръговрата на живота. Как да преодолеем загубата на домашен любимец?

Загубата на домашен любимец е най-лошото нещо, но рано или късно тя идва. Всеки я изживява по различен начин, според характера си. Все пак, нека видим няколко съвета за това как да се справим с тъгата, когато любимецът ни вече не е сред нас. Ако последвате всички или някои от тях, може би ще ви стане по-добре.

Направете път на мъката и сълзите – плачете, освободете се от тъгата, изживейте я както искате. Само вие знаете как се чувстване, колко ви е зле и колко ви липсва животинчето, което е било до вас толкова време. Изливането на емоциите е най-добрият начин за преодоляване на загуба.

Почетете паметта на своя домашен любимец. Може да го погребете или да направите мини олтар вкъщи, където да почитате паметта му. Може да сложите негова снимка някъде и гледайки го да се успокоявате, че той е на по-добро място.

Осигурете си почивка – няколко дни отпуск няма да ви се отразят зле. Починете си, заминете някъде. Отървете се от стреса с медитация, йога или гимнастика. Консумирайте вкусна храна и здравословни напитки, за да накарате организма си да се почувства по-добре. Това също е от полза при загуба на домашен любимец.

Обградете се с близки хора, които ви разбират. Само най-близките могат да ви утешат в този момент, така че не се затваряйте в къщи, а потърсете компанията им.

Правете неща, които би карат да се чувствате добре, неща, които обичате. Ако трябва се поглезете с нещо. Имате нужда и право да се разсеете по всякакъв начин. Освен това, не бързайте, дайте си време за преодоляване на загубата на домашен любимец.

Повтаряйте си, че животът продължава, че мъката ще отмине и вие отново ще се почувствате добре. Не се вглъбявайте в тъгата, огледайте се хубавите неща навън. Може дори да си вземете друг домашен любимец.

Трябва да си дадете сметка, че животът и смъртта вървят ръка за ръка и е по-добре да се фокусирате върху живота. Така че няма нищо лошо в това да осиновите ново куче или котенце. Общуването с него ще ви помогне за преодоляване на стреса от загубата и ще ви зареди с положителна енергия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest