miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Как да дресираме Питбул

Как да дресираме Питбул

ХрисиХриси
Новак
5625
Питбул
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Когато чуем Питбул, първото нещо, с което свързване тази порода кучета е агресията. Всеизвестен факт е, че те се славят с острия си характер, тежкия си нрав, нападенията и непокорството. Всъщност това е вярно само донякъде.

Да, тези кучета притежават много добра физическа структура, мускулатура и издръжливост. Често са взимани за кучета-пазачи на дома или друг имот. Тяхното поведение, обаче, зависи изцяло от стопаните им.

Тяхната агресия се проявява тогава, когато е провокирана или когато човекът ги насочва към нея. Ето защо, още докато е малко, кучето трябва да бъде подложено на правилна дресировка и възпитание. Как да дресираме Питбул?

От огромно значение е доброто обучение на куче да започне още от ранна възраст. Най-характерен както при Питбулите, така и при другите домашни любимци, когато искаме да ги научим на нещо, е принципът поощрение-наказание.

Някои хора го практикуват грешно. Когато искаме кучето да изпълни някаква команда и то не отговори на секундата, но все пак направи това, което сме му казали, следва да получи награда.

Ако в крайна сметка, не се подчини на волята ни, то бива наказвано. Този принцип трябва да се повтаря по-често, докато животното свикне и разберете какво е правилно и какво не.

Питбулите трябва да бъдат социализирани от малки. Ако запознавате вашия любимец с други животни и хора, докато е мъничък, то той няма да израсне с чувство на агресия у себе си към тях. Разбира се, винаги трябва да го разхождате с повод, но ако е израснало в социална среда, то няма да ви създава толкова проблеми.

Питбул на синджир

Напротив, един добре обучен Питбул може да бъде истинско ангелче и да се държи прекрасно както със стопанина си, така и с неговите близки.

Разходката е задължителна част от ежедневието на Питбула. Точно затова, тази порода не е за хора, които нямат свободно време. Тези кучета имат нужда да изразходват енергия непрекъснато. Те търсят вниманието на своите стопани, които от своя страна трябва да ги тренират непрекъснато.

Може да им купите здрави играчки, които да дъвчат, като част от обучението и игрите им.

Ако си вземете Питбул, го направете, докато е още малък и го обучете добре. Ще ви трябват здрави нерви и търпение за дресиране на Питбул, но резултатът ще си заслужава – смел, умен и интелигентен приятел, който ще ви пази от всичко.

Обяви за питбул можете да намерите на посочения линк.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest