Miau.bg»Статии»Котки»Любопитно за котките»Породи котки, подходящи за деца

Породи котки, подходящи за деца

Котка и дете

Котката е предпочитан домашен любимец от много хора. Тя е много чиста, привързва се към стопаните си, не изисква непрекъснати грижи, защото през по-голямата част от денонощието спи.

Пухкавата мъркаща топчица е подходящ домашен любимец за деца, защото обича да си играе и харесва компанията на малчуганите. Все пак породата на котката е това, с което хората се съобразяват, ако имат малки деца у дома.

В следващите редове ще видите породи котки, подходящи за деца.

Персийска котка

Чинчила

Персийката е най-обичаната котка. Тя е тиха, възприема бързо и е много приятелски настроена към хората. Персийските котки предпочитат най-вече компанията на децата. Тези котета обичат стопите и дома си и са подходящи за тези, които нямат опит в отглеждане на такъв домашен любимец, тъй като не създават проблеми.

Регдол

Рагдол

В превод от английски името на тази порода означава парцалена кукла. Асоциацията вероятно е дошла оттам, че котката е много отпусната и спокойна. Подходяща е за хора без опит в отглеждане на котки, но това, което е важно да се знае е, че котката не бива да се пуска навън, тя не умее да се защитава.

Мейн Куун

Мейн Куун

Това е най-едрият вид котка измежду всички породи котки. Мъжките достигат до 10 кг тегло. Те са дружелюбни, игриви и интелигентни котки. Мейн куун ще бъде добър приятел на всяко дете. Те са чудесни породи котки за деца.

Екзотична котка

Екзотична котка

Най-подходящият домашен любимец за деца, които обичат да галят и гушкат котето. Това сладурче никога не отказва ласките на хората и не му омръзва вниманието към него, колкото и дълго да е то. Не са придирчиви към храна за котки, но и ще споделят някои от блюдата на своите малки приятели. Това са невероятни котки за деца.

Шотландска клепоуха котка

Шотландска клепоуха котка

От името се разбира, че става въпрос за едно очарователно коте с клепнали уши. Тази котка има и много изразителни кръгли очи. Тъй като са гальовни и общителни, а освен това обичат да изпълняват разни номера, са особено подходящи за приятел на детето у дома. Те много се радват на човешкото внимание и обич.

Във всяка порода детето може да открие своя приятел, стига да се отнася с обич към котето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest