Miau.bg»Статии»Живини»Статии за котки»Домашни любимци за апартамент

Домашни любимци за апартамент

Котка
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Болшинството апартаменти в градовете са с ограничена жилищна площ. Това обаче не означава непременно, че собствениците на такива домове не могат да имат домашен любимец.

При всякаква жилищна площ се намира разрешение, когато има искрено желание домът ни да бъде стоплен от присъствието на едно любимо на всички същество - отглежданото у дома животинче. За да приютим някое мило създание, трябва да съобразим избора си с това дали то може да бъде отглеждано в апартамент.

Другият въпрос е с големината на домашния любимец. Твърде едро животно не може да се прибере в съвсем малко жилище, защото и домашните любимци се нуждаят от жизнено пространство, както хората. В следващите редове ще видите най-подходящите домашни любимци за апартамент.

Котка

Котка

Котките са най-подходящите домашни любимци за апартамент. Те нямат нужда от много жизнено пространство, тъй като предпочитат близката компания на стопаните си. Освен това са много чисти животни и съжителството им с хората е улеснено. Меки, пухкави и гальовни, те ще донесат само положителни емоции за всички членове на домакинството.

Куче

Куче

Идеални домашни любимци за апартамент, ако големината на домашния любимец е съобразена с площта на жилището Ви. Кучетата са лоялни, приятелски настроени и се разбират добре със стопаните си, затова съжителството с Вашето куче ще бъде приятно и забавно.

Рибки

Домашни любимци за апартамент

Те са цветни, красиви и интересни за наблюдение. Чудесен домашен любимец са за всякакъв тип апартамент, тъй като заемат съвсем малка площ и не изискват специални грижи, освен поддръжката на аквариума и храната им за всеки ден.

Папагал

Папагал

Отличен избор са за семейства, които са с ограничено пространство в своя апартамент. Чуруликането на птичетата ще Ви забавлява, а красивото им и чаровно оперение ще радва погледа Ви. Те са много лесни за отглеждане и апартаментът ви ще е подходящо място за тях.

Хамстер

Хамстер

Хамстерите, както и морските свинчета, също са добра идея за домашен любимец за хора, живеещи в малко жилищно пространство, най-често апартамент. Те са пухкави, сладки, малки и заемат съвсем малко пространство. Единствен недостатък е, че изискват много грижи, а клетките им ще миришат, ако не се почистват редовно.

Костенурка

Костенурка

Много популярни са за домашни любимци за апартамент, защото са интересни с поведението си, особено на децата. При тях обаче, както и при хамстерите, клетките могат да миришат, ако не се почистват редовно.

Декоративно зайче

Заек

Те са чисти, пухкави и невероятни същества. Декоративните зайчета понасят много добре домашната среда в апартамента, но при избора трябва да се вземе предвид характера на зайчето. Някои от тях не обичат да бъдат закачани и ако ще съжителстват с деца, техните особености трябва да се вземат предвид. Иначе те са сред най-популярните животни за апартамент.

Избрахте ли си вече домашен любимец за апартамента си? Възможностите са много, трябва само да се предвиди площта на жилището и броя на членовете на домакинството и това да се съобрази с големината и характера на домашния питомец.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest