miau.bg»Статии»Живини»Ето какви хора предпочитат козите

Ето какви хора предпочитат козите

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k753
Коза
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Козите често биват разглеждани само като източник на мляко, месо и кожи. Но според учените те са интелигентни животни, които не бива да се подценяват.

Това сочи и ново изследване, доказващо, че козите различават човешките изображения. Тези добичета, не само че правят разлика между намръщено и щастливо лице, но имат афинитет към веселите хора.

В хода на изследването учени от Великобритания показали на козите снимки на човешки лица от различен пол. На някои от изображенията хората били гневни, а на други усмихнати.

Специалистите установили, че козите не се влияят от пола на лицата, но различават разгневените от щастливите физиономии.

Учените обясняват също така, че веселите лица привличат повече вниманието на козите в сравнение с физиономиите, които излъчват агресия.

Изследователите смятат, че проучването им е важно, защото показва възприемчивостта на добичетата към човешките емоции. Това напълно трябва да промени концепцията ни за тях и да ни накара да сме по-внимателни към тях и по-хуманни.

Козите не са единствените животинки, които правят разлика в лицата ни. По-рано стана ясно, че същата способност е овладяна още от кучетата и конете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати