miau.bg»Статии»Кучета»Здраве на Кучето»Как да прогоним мухите от кучето?

Как да прогоним мухите от кучето?

Куче
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Мухите са неприятна напаст и със сигурност представляват досада за всяко животно – включително и четириногото ви приятелче. В тази статия ще предложим начин да редуцирате присъствието им по най-ефективните начини.

Нека помислим – какво всъщност привлича тези двукрили? Правилният отговор е екскрементите. Купчината изпражнения е идеалната среда за снасяне на яйца.

През топлите сезони цикъла на развитие на мухите е толкова ускорен, че е редно да почиствате поне два пъти дневно двора (дори повече), за да спрете размножаването им. В най-оптималния вариант кученцето се научава да се изхожда само в един участък, от където лесно може да съберете резултата.

Освен екстременти мухите се хвърлят ожесточено и на кучешката храна, особено ако е останала дълго време в купичката и е започнала леко да се разгражда. Неусетно покрай купичката те се озовават и във вашия дом, осъзнавайки, че там има още по-голямо богатство на храна.

Направете обстойна проверки са въргалящи се из двора кости. Остатъците от храна представляват не само магнит за мухите, но и за бактериите.

Лабрадорът и Немската овчарка са по-чувствителни на ухапванията от мухи, в сравнение с другите породи. Дългоухите кучета също са уязвими, тъй като кожата в района на ушите е по-тънка и кръвоносните съдове са по-близо до повърхността.

Куче

Обмислете да поставите ленти за врата на входа към къщичката на кучето, като при влизането в нея тези ленти ще оберат досадните мухи от животното.

Изчистете и дезинфекцирайте местата на ухапване, особено ако забележите разранявания - те привличат допълнително насекомите. Премахнете коричките и нанесете антисептичен крем и репелент. Разбира се, въпросните локални медикаменти трябва да са одобрени от ветеринарен лекар.

Прогонването на мухите веднъж и завинаги може да е трудоемко, но се отплаща. Животното не се мъчи повече, а вие сте спокойни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest