Miau.bg»Статии»Живини»Статии за кучета»10 причини да обичаме Питбулите

10 причини да обичаме Питбулите

Питбул

В последните десетилетия много се дебатира за Питбулите – но представляват ли опасност наистина? Известно проучване, взимащо предвид пъргавостта, агресията и способността за различаване на заплаха между 30 000 кучета заключи, че темперамента им е близък до... Голдън Ретривърите!

Международния киноложки клуб заявява, че породата е неподходяща за охранител, тъй като е твърде приятелска дори с непознати. Агресивните реакции към хора са рядко срещани и нетипични.

Известните заключващи се челюсти на Питбулите също са мит – оказва се, че Немската овчарка притежава много по-голяма челюстна сила от Питбула.

А сега нека преминем към 10-те причини защо обичаме тези усмивковци:

1. Любвеобвилността им няма граници – самото им лице е структурирано по такъв начин, сякаш постоянно се усмихват. Тези животинки със сигурност няма да пропуснат да ви посрещнат с лудо махаща опашка и мокра целувка.

2. Породата изисква изключително малка поддръжка, вземайки предвид късата им козина, която опадва равномерно през годината. Забравете за скъпите подстрижки и досадните косми по дивана! Еднократни сресвания на козинката два пъти седмично са напълно достатъчни.

3. Трябва да споменем, че тялото на Питбула е изключително компактно – съчетава едновременно сила и среден размер. Няма нужда да преприемате маратони – породата се поддържа в оптимално здраве с умерено количество разходка.

4. Питбулчето прави всичко възможно да зарадва своя човек – още по посрещането можете да познаете колко силно е привързано то към стопаните си. Понякога ентусиазма им става ексесивен, но проблемът може да се адресира чрез подходящи социализация и тренировка.

5. Удивителна е способността на Питбулите да се смесят в детската среда и да комуникират с малчуганите. С часове двете любими същества могат да играят на фризби или топка, без да им стане скучно.

6. Що се отнася до наследствените заболявания, Питбулите са от породата, която е изтеглила дългата клечка. С възрастта е нормално да се проявят нормалните костни и ставни дегенерации, налични при всяко застаряващо животно, но извън това са опасност няма.

7. Питбулите са лоялни на стопаните си доживот! Те ще ви съпътстват във всяко приключение и ще до вас в най-трудните моменти – независимо дали сте на уморителен планински преход или се разлагате заедно на канапето.

8. С радост Питбулът ще се научи на нови команди, ако усеща, че това прави неговия човек щастлив. Не се колебайте и му назначете роля в семейството.

9. Питбулите са душата на компанията – със смешната си усмивка, люлеещ се език и готовност за всякаква дейност те предизвикват искрен смях и у най-трудната публика. Жизнерадостната им природа е просто заразна.

10. Макар и не тъй ентусиазиран за спортни постижения, Питбулът няма да откаже да ви съпътства по време на сутрешното ви тичане, което го прави идеалната компания за физическа дейност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати