miau.bg»Статии»Котки»Любопитно за котките»10 причини да си вземете Сибирска котка

10 причини да си вземете Сибирска котка

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k737
2 от 10 Снимки
10 причини да си вземете Сибирска котка
Снимка: Instagram

2. Имат тиха вокализация


Има котки, които са изключително шумни и дори досадни със силното си и често мяукане. Сибирчетата са дискретни и тихи в това отношение.
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Към породата Сибирска котка спадат котани с великолепна среднодълга, гъста космена покривка, които произлизат от Сибир. Смята се, че писаните от тази порода са се появили по естествен път след кръстосване между диви котки от района с европейски свои събратя.

Сред характерните черти на Сибирската котка са миловидната муцунка, изразителните очи, големите лапички с косми между пръстчетата и снопчета от косми на върха на ушите.

Внушителното и гордо присъствие също е много характерно за Сибирските котки. Когато писана от тази порода се появи някъде, няма начин да не бъде забелязана.

Освен всичко котета от тази порода са много смели и любопитни. Социални са и могат да общуват дори с малки деца, проявявайки покровителско поведение.

Ако още не сме ви убедили в достойнствата на тази порода, разгледайте галерията ни. Там ще откриете още 10 причини да се влюбите в Сибирските котки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest