miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Плюсовете от осиновяване на възрастно куче

Плюсовете от осиновяване на възрастно куче

Старо куче
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Преобладаващо мнение е, че възрастните животни са бракувана стока – нещо вече изхабено и ненужно никому. Удивително голям брой престарели четириноги прекарват последните си дни в приюти, нежелани да бъдат осиновени. Възрастното куче обаче би било отличен член на семейство, живеещо забързано и нямащо никакво време за подходящо обучение на малко кученце. За такива домакинства специалистите препоръчват кучета над 5-годишна възраст.

Изключително лесно е тези животинки да навлязат в живота ви, тъй като повечето от тях са минали през етапа на социализация и през рисковата млада възраст, която се свързва с редица заболявания. Заинтересованите могат да открият възрастни четириноги навсякъде – спасителни центрове, приюти, клиники, по улиците. Често тези животни са преминали през много и различни среди и са захвърлени, веднъж когато не представляват интерес за човека.

Дори чистопородните кучета биват изоставяни, щом достигнат пределна възраст. Потърсете доброволна спасителна група, специализираща се в грижите за желаната от вас порода и попитайте откъде да намерите възрастно животно.

Старото животинче ще ви обича всячески, тъй като му давате шанс спокойно да изживее своите старини и да види нещо хубаво от човека.

Старо куче

По никакъв начин любовта на кучето не се променя в развитието му - то чувства привързаност към всеки, който му предложи мили думи, грижи и подслон. Не забравяйте все пак да бъдете избирателни Семействата с малки деца или други животни трябва да имат едно наум за агресивните четириноги и да преценят дали ще могат да обърнат внимание на този проблем, тъй като шансовете за инциденти с тях са големи.

Когато вземете своята пухкава баба или дядо от приюта, погрижете се да срещнете всички нужди на животинката. Потърсете подходящ специалист по поведението, който да прецени и коригира евентуални нежелани прояви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest