miau.bg»Статии»Живини»Вегани срещу овце за Великден: Ето кой победи!

Вегани срещу овце за Великден: Ето кой победи!

Пламена M.Пламена M.
Джедай
54698
Състезание с овце

Вегани във Великобритания саботираха традиционно великденско състезание на овце. Те заплашиха организаторите.

Традиционната надпревара се организира от 30 години в развлекателния комплекс Ху Фарм Енимъл Кингдъм в Шропшър. В нея осем овце бягат и прескачат препятствия с плюшени мечета-жокеи на гърбовете.

Проявата няма да се състои тази година. Причината е подписка срещу организаторите. Те са получили сериозни заплахи от защитни организации, борещи се за животинските права.

Еко-терористи – така наричат организаторите веганите. Макар да не искат да се поддават на манипулации, те се страхуват за личната си безопасност. В заплашителните писма веганите ги наричат измет, гадове, злодеи и касапи. Защитниците са предупредили, че ако събитието все пак се състои, ще дойдат и с ножици за арматура ще освободят овцете. Странното е, че са отправени и заплахи срещу самите животни, за чието добруване именно се борят.

Т.нар. веганите екотерористи постигнаха своето. Те обявиха, че животните не са създадени да служат за развлечение на човека. Въпреки това надпреварата с овце на практика не се различава от кучешките съревнования за демонстрация на способности. Експертите отбелязват, че тичането към храна е естествено поведение за животните, но все пак, ако присъства голяма тълпа, може и да са стресиращи за овцете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest