miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Кучетата и прескачането на препятствия

Кучетата и прескачането на препятствия

Прескачане на препятствия
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Състезанията по преодоляване на препятствия са сред многото спортове, измерващи бързината и издръжливостта на участниците. Прескачанията на препятствия са известни сред притежателите на четириноги и са изпитание за тренировъчните способности на собственика, както и за възможностите на кучето.

Преди да сте започнали специфичната тренировка на кучето за този тип състезания, уверете се, че то е в добро здраве, послушно е и изпълнява основните команди. Оптимален резултат се получава, когато стартирате обучението още в млада възраст. В тези първи месеци кучето научава командите седни, легни, ела.

Първото, което трябва да сторите, когато обучавате кученцето, е да скачате заедно с него, като с личния си пример го окуражавате да прави същото. С всеки ден ще забелязвате как скача по-високо, но промяната не се случва за едно денонощие.

Ако съдбата му е да бъде професионален скачач, нещата бавно ще се нареждат в тази посока. Освен да подобрява скоковете на животното, тренировката спомага и за повишаване на координацията, здравния статус, издръжливостта и поведението на кучето.

Използвайте блокове от шлака и шперплат, за да построите лесни за преместване препятствия с различна височина, на които животното да се упражнява – а защо не и вие заедно с него.

Идва ред на следващата стъпка. Тя се предприема, след като стопанинът е забелязал удивителното подобрение в способностите на кучето.

Състои се в преминаването към скачане от док във вода, като държите мишена, която животното да се стреми да хване. С времето ще видите прогреса, като увеличавате височината на мишената.

Стойностите за прескачане, които едно състезателно куче трябва да попълни, са препятствия с височина между 20 и 90 сантиметра, в зависимост от големината на четириногото.

Съществуват множество тренировъчни програми спрямо типа състезание. Независимо дали побеждавате или не, вие ще сте спомогнали вашето куче да се чувства по-силно, по-здраво и по-привързано към вас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest