miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Какво да вземем с нас, когато сме на път с куче

Какво да вземем с нас, когато сме на път с куче

Какво да вземем с нас, когато сме на път с куче
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Пътуването с четириногия приятел може да е страшно забавление, ако се направят всички нужни приготовления. Докато стягате багажа си, редно е да отделите допълнителна кучешка чанта с всичко нужно за вашия домашен любимец.

В задължителния списък присъстват превантивните средства срещу кърлежи и бълхи, както и лекарствата, които животното приема в момента, ако има такива. Преценявайки поведението му спрямо минали случки в самолети, влакове и автомобили, добре е да се консултирате с ветеринаря си за евентуална седация или противоповръщателни средства.

Добре е да си зададете въпроса дали с кучето си обикновено спите на едно място и дали ще е нужно да вземате специалното му легълце, в което е свикнало да лежи.

Най-важно е да не променяте режима на хранене, въпреки пътната обстановка, тъй като за кучето времето на хранене е от особено значение. Бъдете сигурни, че сте взели любимата му храна с вас. Ако в дадената дестинация съществуват магазини, продаващи обикновеното, кото давате на кучето, носете със себе си само малко количество храна за из път. Закупете разглобяеми, лесно преносими панички за храна и вода, за да не взимате тежките стоманени паници от вкъщи.

Водата е много важен елемент, когато приготвяте багажа за животното. Понеже представлява голяма тежест да пълните и пренасяте големи бутилки, вода може да се закупи почти навсякъде. Възможно е кучето ви да не се нагажда добре към местната вода от чешмата на новото място, както се случва и при хората. В чешмяната вода могат да присъстват и необикновени нива на микроорганизми и минерали, които да разстроят организма на животинчето.

Какво да вземем с нас, когато сме на път с куче

Стига да имате достатъчно място, не се колебайте да носите с вас аптечка за първа помощ, особено ако ще прекарвате време в гората, където опасността от попадане на чужди тела и други инциденти са напълно възможни. В багажа сложете и стари одеала или пуловери, имащи вашата миризма, за да се чувства животното комфортно.

Бъдете сигурни, че кучето притежава обновен паспорт с всички нужни ваксини, също както и чип. Носете с вас каишка и намордник, тъй като някои служби изискват това. Носете снимка на кучето си с вас, ако се случи така, че го изгубите.

На последно място ще ви напомним да не забравяте да вземете с вас всички нужни средства за почистване след животното – пликчетата за изпражнения са задължителни. Не искате да се излагате на новото място, на което пристигате. Вземете любимите играчки на кучето, за да осигурявате забавлението му. След всички споменати мерки, остава да ви пожелаем - приятен път!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest