miau.bg»Статии»Живини»Сериозна опасност дебне домашните кучета по Коледа

Сериозна опасност дебне домашните кучета по Коледа

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k746
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Сериозна опасност надвисва над домашните кучета в дните около Коледа и Нова година. Това алармират британски ветеринари, които подчертават, че по време на големите празници силно нараства рискът животните да се натровят с шоколад.

Коледните празници са свързани с обилни трапези и много веселие за хората, но за животните им могат да са опасни. Ветеринарните специалисти разкриват, че именно по това време на годината при тях постъпват най-много палета, които са погълнали опасния за тях шоколад.

Около Коледа натровените кутрета с шоколад са четири пъти повече, отколкото през останалото време от годината, обясняват зооспециалистите.

Най-честите случаи, с които те са се сблъсквали, са на палета, изяли шоколадова украса, шоколадов Дядо Коледа или какаови календарчета.

Сред прегрешилите с шоколада домашни любимци имало куче, похапнало шест тоблерона и още толкова шоколадови портокала. Друго мъниче пък се озовало във ветеринарна клиника, след като излочило топъл шоколад.

Трябва да държите шоколадовите изкушения далеч от своите любимци не само по Коледните празници, но и по всяко време от годината, тъй като те съдържат опасния за кучетата теобромин. Той причинява сериозни неразположения, сред които замайване, повръщане при кучето и ускорен пулс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати