Miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Причини котката да мяука

Причини котката да мяука

Пламена M.Пламена M.
Джедай
5466
Мяу

Котките мяукат - това е техният начин да общуват с нас, хората. Някои животни обаче са особено шумни. Зад всеки звук, издаден от котето, има логично обяснение.

Много стопани не могат да си обяснят каква е причината за поредната криза на котката им, придружена с пронизително мяукане. Когато животното издава звук, то със сигурност иска да ви каже нещо и е добре да се научите да разпознавате знаците му.

Всеки собственик на коте добре знае кои са звуците, които котките издават, когато са в природата. Те ръмжат, съскат и се бият, особено когато са разгонени. Учените, които изследват поведението на котките, са установили, че когато мяукат по хората, те искат нещо. И в повечето случаи го получават.

Звукът Мяу се оказва специално разработен от котките за хората. Човеците го асоциират с бебешки плач и когато го чуят, са склонни веднага да реагират. Ето защо котките го използват, когато искат нещо от нас.

Хранене на котка

Котките има способността да мяукат на различни честоти, с различна сила, тембър и дължина. Така онова Мяу, когато е гладна, няма нищо общо с онова, което ви подканва да я пуснете навън.

Всяка котка мяука различно. Това се дължи най-вече на характера ѝ и умението ѝ да общува с човеците.

Когато домашната котка започне да мяука повече от обикновено, това скоро се превръща в проблем. Преди да хукнете към ветеринаря, проверете дали всичко е наред. Ако няма видим здравословен или физически проблем, потърсете специалист по поведението.

Мяукане

Много собственици са убедени, че котката мяука много, когато има определен физически проблем. А не е така - това в почти всеки случай означава, че иска нещо – като малките деца. За да спре, просто ще трябва да разберете какво е то и да ѝ го дадете без възражения.

Котките понякога са големи бъбривци. Сред най-гласовитите и приказливи писани са сиамска котка, балийска котка, оцикет, донски сфинкс, питерболд, ориенталска котка, бенгалска котка и бирманска котка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest