miau.bg»Статии»Живини»Дядо надви мечка на карате

Дядо надви мечка на карате

Пламена M.Пламена M.
Джедай
546103
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

68-годишен японец успя да отблъсне мечешка атака с неподправените си карате хватки. Хирохито Миягава се превърна в сензация в град Фуефуки.

Миягава работел спокойно в градината си в планината както всеки ден. Най-неочаквано той бил нападнат от мечка. 68-годишният мъж не се уплашил. Въпреки възрастта си той спортува и оглавява клуба по карате в град Фуефуки.

Миягава усетил, че има някой зад гърба му. Когато се обърнал, видял мечката, застанала на задни крака и готова за нападения. Мъжът нямал друг избор, освен да се бие за живота си.

Японецът първо ударил мечката в корема, а после в гърдите. Това накарало животното да наведе глава. Това позволило на Миягава да нанесе още един удар в главата. Шокирана от хватките му, мечката избягала в планината.

Докато биел мечката, мъжът не усетил, че тя е успяла да го издере целия. За щастие раните му не са дълбоки.

Каратистът е поредната жертва на нападение в префектура Яманаси в последно време. Само до края на юли са постъпили 83 съобщения за мечки в околностите на жилищни райони.

Животните, които слизат към селищата и нападат хора, не са рядкост в Япония. Ежегодно се регистрират над 100 подобни случая. Пикът на нападенията е през май и октомври. Поне десет от нападения завършват фатално.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати