miau.bg»Статии»Живини»Поредна смърт на делфин в Кара Дере

Поредна смърт на делфин в Кара Дере

Пламена M.Пламена M.
Джедай
54893
Мъртъв делфин
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Летният сезон за пореден път става причина за черна хроника. Снимка на мъртъв делфин разбуни духовете в интернет. Фотосът на починалия делфин е качен от бдителен гражданин. Той споделя, че е изпратил ужасяващото изображение на всички телевизии и медии, но никой не е пожелал да я публикува.

Животното е заснето в местността Кара Дере. Най-вероятната причина за смъртта на делфина са опънатите на не повече от 100 м от брега мрежи /можете да видите покъртителната снимка в галерията по-горе/.

Делфините нямат естествени врагове в Черно море. Въпреки това ежегодно има десетки случаи на убити вследствие на човешката намеса животинки. Заснетият издъхнал морски бозайник е поредното доказателство за това. По делфина ясно си личат следите от борба и насилствена смърт.

Притеснението се засилва от факта, че в местността, която по принцип е защитена от държавата, има импровизирано рибарско селище.

По закон там не могат да се изграждат подобни съоръжения. Разположените върху самите дюни работилници на рибарите и дейностите им са на път да разрушат екосистемата в района, но за момента нито един от контролните органи не се е заел с разрешаване на проблема.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest