miau.bg»Статии»Живини»Отвлечен пинчер умря от страх, съдят крадеца

Отвлечен пинчер умря от страх, съдят крадеца

Пламена M.Пламена M.
Джедай
54893
Отвлечен пинчер умря от страх, съдят крадеца
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Джери – злополучният пинчер, който умря от стрес, ще получи своето възмездие. Злодеят, който го отмъкна и докара инфаркт на горкото животно, отива на съд.

Пред Пловдивския районен съд се изправи 35-годишен мъж. Иван Димитров е обвинен както в кражбата на животното, така и в причиняването на смъртта му.

Престъплението се определя като тежък рецидив. Инцидентът се случил на 12-ти януари. Собственичката Е. Йончева отишла до магазина със своя пинчер Джери. Жената завързала животното за 5 минути, в което умелият крадец успял да го отмъкне.

Обявите за изчезналото куче били разлепени из целия кв. Кючук Париж. В тях се посочвало възнаграждение за всеки, който върнел кучето. Опасността пред Джери била ужасяваща – той бил роден с порок на сърцето и пиел медикаменти, които го поддържали жив.

Два дни след кражбата будни граждани съобщили за обява за продажбата на Джери. Кучето вече било закупено от семейство в града. Новите собственици броили на крадеца 130 лв и подарили кучето на 11-годишната си дъщеря.

Джери бил върнат на стопаните си. Малко след това сърцето на кучето не издържало и то починало от инфаркт от преживения стрес. Камерите пред магазина помогнали да бъде определен извършителят. Иван Димитров бил задържан веднага. Многократно осъждан за кражби, пред магистратите той бе категоричен, че не изпитва угризения.

Версията на Димитров коренно се различава от тази на собствениците. Той твърди, че видял бедното животинче навън на студа и го прибрал, за да го стопли. Жена му обаче не искала домашен любимец и му предложила да го продадат.

Семейство Йочеви са решени да заведат граждански иск срещу Димитров, след като излезе окончателното решение на районните съдии в Пловдив. Те се надяват случая да послужи за назидание на всички крадци, решили да отмъкват домашни любимци.

А ако вие желаете да си вземете пинчерче, не се доверявайте на непознати и винаги искайте второ мнение за търговеца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest