miau.bg»Статии»Живини»Статии за кучета»Кучета с невероятни суперсили!

Кучета с невероятни суперсили!

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k746
Басет
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Има толкова много породи кучета, които хората решават да осиновят основно заради външния им вид. Някои от тях обаче имат необикновени способности, за които със сигурност собствениците не са чували. Ето и някои от кучетата с удивителни суперсили.

Басет

Басетът е куче, отличаващо се с необикновено дълги уши. А знаете ли за какво всъщност му служат те? Оказва се, че благодарение на тях това ловно куче може да улавя следите на дивеча и по-лесно да го хване. Според специалистите въобще кожата в тази част на главата улавя миризмата на дивите зайци и я държи по-близо до носа на животното.

Далматинец

Далматинец

Всички знаем, че белите кучета на черни петна са главните герои от филма 101 далматинци. Малцина обаче се досещат, че в миналото те са теглели пожарни коли и са били първи помощници на огнеборците, пише iskamdaznam.com. Причината за това е, че далматинците не се страхуват от пламъците.

Леопардова катахула

Леопардова катахула

Произходът на тази порода и до днес остава загадка. Не е ясно как точно тези кучетата са се появили и кога. Факт е обаче, че те имат умението да се катерят по дървета, при това не по-лошо от някои котки. Гледката е особено шокираща за хората, които са приели, че палетата се движат само по земята.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest