miau.bg»Статии»Живини»Орел се вряза в Боинг

Орел се вряза в Боинг

Пламена M.Пламена M.
Джедай
54895
Орел
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Орел се вряза в Боинг и направи дупка в носа му. Инцидентът се е случил на 10-ти септември.

Боинг 737 на суданската авиокомпания Tarco Air летял от Хартум до Ел Фашер. Полетът минал перфектно, но при кацането пилотите не успели да избегнат сблъсъка с летящата право към тях птица.

На борда на летателния апарат има общо 108 пътника, както и членове на екипажа. Кацането завършва успешно на летището в суданския град Ел-Фашер въпреки инцидента. Ранени няма, но самолетът е за ремонт. На носа му зее огромна дупка.

Инцидентите като този не са единични. Птиците се превръщат във все по-сериозен проблем за авиацията. По данни на Международната организация за гражданска авиация от 2001 година до 2007-ма са регистрирани над 42 508 случая на сблъсъци. На дневна светлина най-голяма опасност представляват ятата. Годишните щети за авиацията възлизат на 1.2 милиарда долара.

Най-големият подобен инцидент е регистриран през 1960-та година. Тогава в летящ самолет се врязва ято скорци. Няколко от двигателите отказват, а човешките жертви възлизат на 62-ма души. Оттогава конструкторите вземат предвид рисковете от сблъсъци с птици. Днес в турбовитловите двигатели вече не може да се вмъкне вътре чуждо тяло, било то птица или не.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest