miau.bg»Статии»Живини»Бели мечки държат руски учени за заложници

Бели мечки държат руски учени за заложници

Пламена M.Пламена M.
Джедай
54895
Бели мечки държат руски учени за заложници
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Руски учени са заложници в отдалечена метеорологична станция Тройной в Арктика. Техни похитители са пет бели мечки.

Случаят е повече от забавен. Единствените, на които не им е до смях в момента, са учените в станцията. Те ще трябва да останат там още месец. Тогава ще пристигне доставка с ракети, които ще им помогнат да отпъдят похитилите ги мечки.

В полярната станция са залостени един механик и две момичета – метеоролози. Те нямат никакви оръжия или каквито и да били средства за защита. Липсва и с какво да изплашат и прокудят мечките. Те са използвали наличните сигнални ракети, които по никакъв начин не трогнали мечките.

Информацията за странното положение е изпратена от една от сътрудничката на полярната станция. Тя е докладвала на ръководителя на програмата на WWF Мечи патрул, че мечките се намират в непосредствена близост до сградата и спят до нея. Освен това едно от двете кучета на станцията е убито на 31 август.

Свидетели потвърждават, че мечките са крайно агресивни. Проблемът е, че по план учените всекидневно трябва да излизат от станцията и да правят измервания на крайбрежните води. Това в момента е животозастрашаващо, тъй като изисква да изминат няколкостотин метра, в които мечките могат да ги нападнат.

На закъсалите учени ще бъдат доставени ракети и кучета пазачи – в това увери руският министър на природните ресурси и околната среда. Те ще бъдат осигурени от федералната служба за атмосферни наблюдения. Това обаче ще стане чак след месец заради прекалената отдалеченост на станцията.

Това не е първият подобен случай. На остров Тройной мечки и хора съжителстват заедно от много време насам и подобни трудности не са неочаквани. Всички се надяват в края на октомври или най-късно началото на ноември мечките да напуснат острова по замръзналите води в търсене на храна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest