miau.bg»Статии»Живини»Стопаните на екзотични животни отглеждат любимците си неадекватно

Стопаните на екзотични животни отглеждат любимците си неадекватно

Пламена M.Пламена M.
Джедай
54895
Пор
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Модата екзотични животни да се отглеждат в дома става все по-популярна. Повечето хора, които са се сдобили с подобни екземпляри, обаче не са подготвени и не знаят как да ги отглеждат.

Никола Скендерски, който работи като ветеринар в зоопарка в столицата, споделя, че почти няма човек, който да е подготвен да отглежда екзотично животно в дома си.

Tой посъветва всеки, който е решил да предприеме тази решаваща стъпка, да се допита предварително за всички условия и правила за това.

Само специалистите могат да дадат адекватни съвети за това как трябва да се подходи в подобна ситуация. На първо място стои нуждата от копиране на моделите на биология.

Трябва щателно да се проучи естественият ареал на местообитание на животното и да се подсигури. Освен средата е важно да се проучат навиците на избраното животно.

Порче

Преди закупуването на каквото и да било животно всеки собственик трябва да се запита способен ли е поне до някаква степен да предостави условия от нормалното му местообитание. Средата в дома трябва да се сравни с естествената среда на животните. Храната тук играе решаващо значение.

След като средата е подсигурена, трябва да се вземе предвид още нещо особено важно – емоциите на питомците. Те са живи същества, които също чувстват, обичат и страдат.

Има немалко случаи на изоставени домашни любимци. Собствениците най-често ги носят в зоопарка с обяснението, че просто не могат да се справят. Това е стресиращо и за двете страни и е най-добре да се избегне предварително.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest