Miau.bg»Статии»Живини»Най-силните животни в света

Най-силните животни в света

Нина НордНина Норд
Джедай
22519
Гризли

Сред най-силните животни на планетата са както огромни представители на животинския свят, така и съвсем малки, които обаче имат невероятни възможности по отношението на повдигането на тежести спрямо собственото им тегло. Мечката гризли е в списъка заради изключителната си издържливост и способност да вдига тежки предмети.

Мечката гризли може да достигне до 700 килограма тегло. Това е едно от най-опасните за човека животни, тъй като напада без колебание. Мечката гризли с лекота вдига предмети, които са равни на собствената ѝ тежест и може да убие животно, което е по-едро от нея.

Слонът е не само най-едрото сухоземно животно, но е и сред най-силните. Той може да тежи до 7 тона и с хобота си може да вдигне предмет, който е по-тежък от тялото му 1, 7 пъти. С хобота си слона може да вади дървета с корените и да вдигне кола във въздуха.

Тигър

Тигърът е най-силният представител на семейство Котки. Той може да достигне до 300 килограма тегло и да развие над 60 километра в час, когато преследва плячката си. Той убива жертвата си само с един удар с лапата си. Тигърът пренася плячка, която е два пъти по-тежка от него.

Африканският венценосен орел е най-силната птица в света. Тя е с криле, които са 2 метра и има много силни крайници с остри нокти. Американският венценосен орел може да вдигне във въздуха животно, което е по-тежко от него 4 пъти. Тези птици ловуват по двойки - едната плаши плячката, другата я убива.

Горилата се смята за най-силния от приматите. Височината на горилата може да достигне до 2 метра, а теглото ѝ - 250 килограма. Силните мускули на горилата ѝ позволяват да вдига предмети, които са десет пъти по-тежки от собственото ѝ тегло.

Krokodil

Крокодилът е най-силното земноводно животно. Той достига до 4 метра дължина и има челюсти, които създават налягане от 2 тона при стискане. Мравката листорез е сред най-силните животни на планетата, тъй като може да пренесе предмет, който надвишава собственото му тегло 50 пъти, но обикновено носят листа, които са 20 пъти по-тежки от тях.

Бръмбар

Торният бръмбар е сред най-силните насекоми в света - той вдига предмети, които са 1100 пъти по-тежки от него. Торният бръмбар тежи около 2 грама, а той прави топче, тежащо 50 грама и да го вкара в подземната си дупка, изкопана на около половин метър под земята. Тази топка стига на торния бръмбар за 12 часа.

Циклопсът е най-силното животно в света - въпреки че е с големина от 1 мм до 1 см, той е рекордьор. Водният обитател, чието тяло е прозрачно, има много силна мускулатура - тя му позволява да се движи с невероятна скорост за размерите си - 6 километра в час. За една секунда той може да се премести на разстояние, което 500 пъти надхвърля големината на тялото му. Скоростта, която развиват миниатюрните му крачета, е невероятна. Ако хората можеха да тичат с такава скорост, щяха да развиват до 2000 километра в час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest