Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»С куче на море: Какво трябва да знаем

С куче на море: Какво трябва да знаем

Нина НордНина Норд
Джедай
22519
С куче на море: Какво трябва да знаем

Преди да тръгнете на море с куче, помислете много добре, защото има породи, които много трудно понасят жегата. Ако любимецът ви е с прекалено гъста и дебела козина, едва ли ще се чувства добре под палещите лъчи на слънцето край морския бряг.

Лайките, шпицовете, хъскитата и маламутите обичат снега, но много трудно могат да понесат горещината. Същото важи и за породи като чау чау и самоед. Ако няма на кого да оставите любимеца си или просто искате да е с вас по време на отпуската ви, е добре то да е ваксинирано още преди пътуването ви. Не се препоръчва да ваксинирате кучето един или два дни преди пътуването.

Ако кучето никога не се е возило дълго преди това, е добре да направите няколко обиколки извън града с него, за да свикне. Иначе морето с кучето може да се окаже лоша идея. Имайте предвид, че пътуването е своеобразен стрес за кучето, и затова не е добра идея да го разходите извън колата без повод. Ако все пак то се отскубне, е добре да има нашийник с медальон, на който е изписан телефонният ви номер.

Не оставяйте само кучето в колата, особено ако навън е топло. Помнете, че в спряла кола става много горещо и кучето може да получи топлинен удар и това да е фатално за него. Ако решите да го оставите за малко, махнете повода му, за да не се задуши.

Десетина часа преди пътуването кучето не трябва да яде и е добре малко преди пътуването да се разходи поне половин час. Също така е добре кучето да пие вода, преди да тръгнете на път. Ако кучето е много жадно, трябва да спрете и да му налеете вода в купа, която сте приготвили предварително.

С куче на море: Какво трябва да знаем

В много хотели кучетата не са добре дошли, затова е добре предварително да сте уточнили този въпрос. Ако не можете да намерите хотел, който приема кучета за ваканция, може да се възползвате от бунгало, каравана или палатка под наем. На някои плажове изобщо не се допускат кучета.

Любимецът ви лесно ще свикне с новото място, тъй като вие сте наоколо. За всеки случай обаче е добре да вземете нещо от дома ви, което да го успокоява - например леглото му или някаква играчка. Ако кучето се нагълта с морска вода, веднага му дайте да пие минерална или чешмяна. А ако се къпе в морето, след като се приберете е добре да го изкъпете, за да отстраните солта от козината и кожата му.

Не забравяйте купата за хранене на кучето, тъй като за него ще е по-добре, ако се храни по обичайния начин. Вземете и любимите му кокали от кожа за дъвчене или друго, което обича. Не забравяйте паспорта на кучето, ако го поискат в хотела или на друго място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest