Miau.bg»Статии»Живини»Статии за кучета»Санбернар е най-силното куче в света

Санбернар е най-силното куче в света

Нина НордНина Норд
Джедай
22516
Санбернар е най-силното куче в света
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Най-силното куче в света е санбернарът Ратъс Бренди Беър, който държи световният рекорд по дърпане на най-голяма тежест. Той успял да премести на четири метра и половина количка с товар над 2900 килограма само за 90 секунди. Рекордът на Ратъс Бренди Беър все още не е бил постигнат от друго куче.

Санбернарът издърпал количката не по сняг или по лед, което би улеснило трудната му задача, а я е дърпал по бетон. При положение, че тежестта на санбернара е била 80 килограма, това дърпане си остава истински феномен в историята на кучешките състезания. По това време Ратъс Бренди Беър бил на 4 години, а количката била пълна с железопътни релси.

Друг рекордьор в дърпането на колички е женският нюфаундленд Барбара Алънс Дарк Ханс, която тежала 44 килограма. Тя е записана в Книгата за рекорди Гинес, както и санбернарът Ратъс Бренди Беър. Барбара успяла да премести количка, която била пълна с 2289 килограма железопътни релси.

Английският мастиф Слай също е рекордьор. Той успял да издърпа количка с 2269 килограма тежести, а след година бил собствения си рекорд, като издърпал количка с 2447 килограма тежести. Английският мастиф Ридъл не могъл да достигне класата на Слай и успял да издърпа по изкуствен сняг количка с 1192 килограма тежести.

Санбернар е най-силното куче в света

Немският дог е известен като много силна и издържлива порода. Лес Пол, чистокръвен немски дог от Англия, успял да издърпа количка с 1020 килограма тежести, при положение, че самият той тежи около 63 килограма. Количката на Лес Пол била натоварена с метални блокове.

Тригодишният питбул Тайсън от Украйна е в редиците на четириногите рекордьори. Тежащ едва 37 килограма, той успял да издърпа количка с 385 килограма. Интересен факт е, че тъй като не достигали участници за състезанието, Тайсън бил прибран от улицата, където се скитал от месеци, и веднага след състезанието десетки желаещи искали да го осиновят. Собственикът му се гордее, че понякога Тайсън успява да издърпа колата му - стар модел Нисан, който тежи около половин тон.

Женският Джак Ръсел териер Дона Либи успял да издърпа 113 килограма тежести, при положение, че тежи едва 6 килограма. Тази порода е известна с изключителната си сила и издържливост, въпреки дребния си ръст и тегло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest