miau.bg»Статии»Живини»Бухал, спасен от котка и човек, се отблагодарява по изумителен начин

Бухал, спасен от котка и човек, се отблагодарява по изумителен начин

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k753
Бухал и котка
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Бухал, спасен и приютен от човек и котка, се отблагодарява по необичаен начин на спасителите си. Животното редовно подарява на новото си семейство мишки и най-различни други плячки, за да покаже своята признателност и обич, съобщават чуждестранни медии.

Дивото животно заживяло в жилището на млад мъж от Южна Африка, след като стопанинът на дома го открил ранено и безпомощно. Човекът прибрал птицата, направил ѝ специално местенце, където да се чувства в безопасност, и започнал да я лекува. Така малко по малко тя се възстановила от травмите и отново можела да лети.

Въпреки това след всеки нощен полет животното продължило да се връща в дома на спасителя си, защото вече било доста привързано към него и котката му, с която станали най-добри приятели. Спасената птица обаче не пропуснала да благодари за добрината им.

След поредното си излизане една вечер тя се върнала с умряла мишка, която с гордост подарила на стопанина на дома. От този ден нататък благодарният бухал често носи у дома гризачи, червеи и други уловени от него животни, за да изрази признателността си.

И ако мнозина биха изпитали ужас при вида на умряла мишка в дома си, то за младият южноафриканец това вече не е нищо особено. Той е свикнал, когато сутрин се събуди, да вижда поредния улов на бухала си и това ни най-малко не го смущава.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest