Miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Най-опасните породи кучета

Най-опасните породи кучета

Кавказка овчарка

Ще ви представим най-опасните породи кучета. Преди това обаче е важно да се знае, че има много фактори, по които може да се определи дали една порода е опасна, или не. Повечето собственици на съответните животни, разбира се, ще отхвърлят всичките.

В интерес на истината е несправедливо да се определя цяла порода като опасна, при условие че поведението на всяко едно отделно куче зависи от възпитанието, което му е дал неговият собственик. В този ред на мисли, ще представим породите, които могат да причинят най-големи щети при евентуална атака на човек.

Аляски маламут

Аляски маламут

Тази порода произлиза от сибирското хъски. Обучението ѝ изисква ежедневни кучешки упражнения, иначе може да се отегчи, което, от своя страна, ги прави непокорни и дори опасни. Кучетата достигат от 70 до 100 килограма. Имат изключително мощна мускулатура и много здрава захапка. В Аляска животните са отглеждани за дърпане на шейни. Аляски маламут са известни са със своята силна независимост. Обучението им е изключително трудно, а отглеждането им заедно с други животни, дори и други породи кучета, е почти невъзможно.

Ротвайлер

Ротвайлер

Ротвайлерите са изключително мощна порода кучета. Те имат добре развити пастирски и охранителни инстинкти. Поради страшния им външен вид, особено когато са ядосани, те са добили лоша слава и много хора се боят от тях. Все пак, както при всяка друга порода, потенциално опасно поведение при ротвайлерите обикновено е в резултат на безотговорността на собствениците, липсата на грижи или липсата на социализация и обучение. Независимо от това, силата на ротвайлера е нещо, което не бива да се пренебрегва, защото се превръщат в много опасни кучета.

Немска овчарка

Немска овчарка

Както подсказва името, немската овчарка произлиза от Германия. Известни са със своята интелигентност, увереност, бдителност и безстрашие. Тези им качества ги правят предпочитаната порода кучета за работа в полицията. Въпреки това трябва да се внимава с немските овчарки. Те могат да се превърнат в голяма опасност, ако са загрижени за своите стопани, територия или ако не са социализирани правилно.

Питбул

Пит Бул

Безспорно тази порода кучета е смятана от мнозина за най-опасната. Лошата им слава се основава на многобройните инциденти с тях. Както и при останалите кучета, основен виновник за поведението са стопаните поради извратената им логика животните умишлено да се правят агресивни. Питбулите все още се използват за кучешки боеве заради мощта на захапката им и издръжливостта им.

Кавказка овчарка

Породата на кавказките овчарки е създадена за защита на добитъка от огромните кавказки вълци. Типичните нейни представители са уверени, със силна воля и много смели. Въпреки това, ако не е правилно социализирана и обучена, кавказката овчарка може да проявява свирепи и неуправляеми тенденции, тъй като тя не приема, че хората не знаят и изпитва мощни пориви да защити.

Те са сред най-едрите кучета наред с дого аржентино, немски дог, неаполитански мастиф.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.4
51
41
30
20
13
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Victoria Russeva
Victoria Russeva
28.09.2019 08:36
Мисля, че просто голямото и мощно, неглижирано, куче може да нанесе сериозни щети на околните, докато гневът на малките просто е лесно да се игнорира...е, предполагам, на никой няма да му хареса да му скъсат чорапите, но живота си продължава без особени сътресения. За съжаление много хора взимат куче, без да имат представа с какво се захващат и без реална мотивация да споделят живота си с кучето и после идват бедите...и още по-лошо, други пък, още тъгуват по зрелищата в Колизеума и кучета, хора и животни стават жертва....
9
2
Plamen Dimitrov
Plamen Dimitrov
20.01.2019 23:30
Karakachanskata zavisi ovcharski i, silni typo kuche nqma koito nemogat kucheta kamo li sebe si
3
13
Alex2_17
Alex2_17
05.03.2017 14:35
Не знам от кога Аляски маламут стана едно от най опасните кучета той е толкова добър.Вярно доста е едър но досега не съм чувала да е нападал някой.
24
1
десислава
десислава
14.12.2016 11:18
Има една порода Родезийски риджбег. Защо тя не е в класациите??. При положение, че хората в РЮА и Зимбабве я използват за лов и защита от лъвове...
27
9
Angel Mihaylov
Angel Mihaylov
22.09.2016 11:21
Само да кажа, че има една порода наречена Каракачанска овчарка! Това е унакално тъпо куче и уникално опасно, докато Немската овчарка е едно от най - умните кучета!! И съм съгласен с предишния коментар, ако стопанина е изрод и кучето е опасно!!
72
58
Потребител#175431
Авторът да се образова, преди да пише глупости. 100-килограмова немска овчарка, това да не е крава???
п.с. Кучетата са толкова опасни, колкото ги направят стопаните.
137
16