miau.bg»Статии»Живини»Как кучетата предсказват бъдещето?

Как кучетата предсказват бъдещето?

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k730
Куче
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

От край време се счита, че има животни, които могат да предсказват бъдещето. Като едни от най-добрите оракули се посочват кучетата заради специфичните им енергийни свойства.

Пророческите заложби на тези четириноги са използвани още древните ни предци, като в тях са вярвали не само известни жреци, но и селски врачки. Ето и някои от най-известните поверия, свързани с гадателските способности на четириногите:

Говори се, че ако пале, намиращо се в дадено жилище, се опитва упорито да излезе навън, а след това застане до вратата или прозореца, виейки, някой ще умре.

Според друго поверие пък, ако пес ненадейно спре да се храни и в дома, в който той живее, има болен човек, положението на болния ще стане още по-тежко. При такива случаи задължително трябва да се намеси и медицинско лице, да не излязат нещата извън контрол.

Друго схващане пък гласи, че ако пале, отглеждано в къща, упорито желае да излезе от жилището и непосредствено след това започне да копае дупка близо до дома, някой ще почине скоро.

Говори се още, че ако четириногото се допира силно до собственика си, не яде много и прекарва доста време в съм, може да се очаква силна буря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest