miau.bg»Статии»Живини»Тъжна вест! Почина най-старото куче в света

Тъжна вест! Почина най-старото куче в света

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k737
Тъжна вест! Почина най-старото куче в света
Снимка: theguardian.com
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Тъжна вест обиколи света. Най-възрастното куче на планетата - Маги е починало в дома си в Австралия. Маги ни напусна, след като живя цели тридесет години, съобщават международни издания.

Стопанин на австралийската овчарка е фермерът Брайън Макларън от щата Виктория, който е с Маги, откакто тя е била на два месеца. Скърбящият стопанин е споделил пред местен вестник, че кучето е издъхнало в кошницата си.

Две седмици преди кончината си обаче то все още било подвижно и независимо от проблемите със зрението и слуха си, все още изпълнявало дълга си на пазач. Доскоро Маги гонела писани по улицата и се грижела за сигурността на дома.

Но състоянието ѝ се влошило само за броени дни и тя рязко отслабнала. Тогава Брайн осъзнал, че най-вероятно съвсем скоро кучето ще си отиде от този свят и за жалост, опасенията му се потвърдили.

Маги набра популярност миналата година, когато фермерът от Виктория заяви, че е стопанин на най-възрастното куче в света. Той не можа да го докаже твърдението си с документи, но беше категоричен, че когато семейството му е осиновило палето, синът му е бил на 4 години, а сега е на 34.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest