miau.bg»Статии»Живини»Намахан котарак е новият служител на Британското Външно министерство

Намахан котарак е новият служител на Британското Външно министерство

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k735
Котарак Мишелов
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Нов почетен служител си има британското Външно министерство. Това е котакът Палмерстън, който беше назначен на работа тези дни. Той ще заема престижната позиция мишелов или с други думи - ще се грижи до зданието на министерството да не припарват гризачи.

Палмерстън е приет на служба от Нейно Величество на длъжност Главен мишелов, съобщават от Ведомството, като успокояват всички жители на Обединеното кралство, че издръжката на котарака няма да повлияе на данъкоплатците.

Към днешна дата Палмерстън си живее като истински благородник, но невинаги е било така. Всъщност до неотдавна той кръстосвал улиците наред с други бездомни писани. Един ден обаче късметът му се усмихнал и той се озовал в британската институция.

Името, което му е дадено, не е никак случайно. Котаракът е кръстен на Лорд Палмерстън (1784–1865) - популярен английски държавник. Години наред той се е занимавал с отбраната и външната политика на страната.

Любопитно е, че Палмерстън не е първата писана, изпълняваща толкова сериозна длъжност. Други важни котки са Лари, явяващ се мишеловът на премиера Дейвид Камерън. Красавицата Фрея пък е четириногата фаворитка на министър Джордж Осбърн.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest