miau.bg»Статии»Живини»Коза-екстремист увисна ненадейно от жица

Коза-екстремист увисна ненадейно от жица

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k804
Коза

Куриозна случка от село Сикурио, Гърция, изправи на нокти любителите на животни. Лакома коза се закачи с рога на жица и за малко да намери смъртта си.

За щастие обаче висящото във въздуха добиче било забелязано от минаващи в този момент хора, занимаващи се с поправка на хладилници и климатици. Именно поради естеството на служебните си задължения те разполагали с инструменти, с които да помогнат на бедстващото животно.

Първоначално мъжете пробвали да стигнат до животното със стълба и да го избутат до близкото дърво, откъдето се предполага, че то се е качило, но в крайна сметка опитът им претърпял неуспех. Ето защо се наложило да бъде предприета втора акция по спасяването на козата-екстремист.

При нея двамата спасители вързали копитата на животното с въже и го изтеглили до безопасно място, откъдето и го свалили на земята. За късмет на козата, както и на мъжете, участвали в спасителната акция, всичко минало добре, без някой да пострада.

След като усетило почва под краката си, добичето явно забравило за инцидента и веднага хукнало през глава към съседните поляни.

Едва ли има човек, който не би се запитал как е възможно тази коза да се закачи с рога на жицата? Според някои животното само се е покачило там заради лакомията си. Но други са категорични, че тук може би има и човешка намеса. Кое от двете е предположение е вярно обаче, все още не се знае.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest