miau.bg»Статии»Живини»Най-официалният кон в света се фука с костюма си

Най-официалният кон в света се фука с костюма си

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k837
Костюм на кон
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

За някои хора мисълта да облекат домашното си животно в дрехи им се струва меко казано несериозна. За други обаче това си е ритуал, който е неизменна част от грижите за любимия им питомец.

И докато допреди години рядко можеха да се видят кучета и котки с елеченца, обувчици, панталонки и якенца, то днес тази мода е толкова популярна, че буквално всеки втори стопанин на животинче се изкушава да премени своя питомец със специална одежда.

С времето обаче тази мания успя да се прехвърли не само върху кучетата и котките, но също и върху далеч по-големи животни. Живият пример за това е конят, нарече Морстед, който може да се похвали със собствен костюм.

Да, докато повече събратя на Морстед пасат кротко на някоя поляна и се радват на свободата си, красивият ветеран се изживява като звезда с официален стайлинг.

Необикновеното животно нашумя с възможността си да облече първия в света костюм за кон в няколко части. Облеклото на най-официалния жребец в света съдържа вратовръзка, костюм, риза и каскет, като всички те са специално пригодени за тялото му.

Автор на ексцентричния костюм е талантливата дизайнерка Ема Сандам-Кинг. Тя и нейни съмишленици отделили цял месец, за да изработят интересното облекло за животното. В продължение на четири седмици те се трудели неуморно, като похабили над осемнадесет метра туид.

Въпросното количество е десет пъти над средното, което би било похабено, за да се направи костюм за мъж. Ема не скрива, че задачата, с която тя е трябвало да се справи, не е била никак лесна, но въпреки това ѝ е било много приятно да работи с Морстед.

Трябва да отбележим обаче, че поводът за направата на този костюм не е никак случаен. Облеклото е моделирано по повод тазгодишния фестивал на конните надбягвания в Англия Челтнъм. Друга любопитна подробност е, че облеклото на животното е същото като на неговия жокей Сър Тони Маккой.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest