miau.bg»Статии»Живини»Осуетиха кървави кучешки боеве в Банско

Осуетиха кървави кучешки боеве в Банско

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k730
Осуетиха кървави кучешки боеве в Банско
Прибираща се каишка за кучета 6в1-15%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
34.00 лв.
Виж ››

Незаконни кучешки боеве бяха осуетени в Банско вчера. Благодарение на специализирана акция, провела се часове преди стартирането на чудовищното зрелище, животните бяха спасени.

Униформените от зимния курорт и членове на Главна дирекция Гранична полиция решили да действат, след като получили сигнал по-рано през деня. Именно предотвратяването на зловещото шоу още в зародиш е успяло да спаси кучетата, които са можели да загинат, ако полицията не се беше намесила навреме.

В хода на акцията униформените влезли в животновъдна ферма, собственост на 44-годишен банскалия. Органите на реда сварили неподготвени намиращите се по това време в местността Почивачката тридесет и двама души. На мястото били открити и девет песа, който явно щели да влязат в кървава схватка в селскостопанска постройка.

По време на акцията са задържани в ареста до 24 часа дванадесет души, сред които е и собственикът на фермата, двама гърци и други мъже от различни населени места в България. Всички те са били подложени на разпит.

Според информация на полицията въпросната ферма край Банско е служела като място за провеждане на порочните боеве с кучета, при които техни собственици и други хора залагат луди пари.

Откритите кучета по време на акцията били от породата Средноазиатска овчарка, които напоследък станали много популярни в кучешките боеве. До неотдавна предпочитани за тези порочни цели бяха питбулите, но тези овчарки явно са успели да се наложат.

Преди време стана ясно, че кучешки боеве се правят и в Сандански, информират от Канал3Бг. Говори се, че по време на кървавите схватки на четириногите залозите между техните собственици могат да са между две хиляди и десет хиляди лева.

Същевременно не било изключено страничните наблюдатели да броят дори осемдесет хиляди лева като залог. Знае се също така, че не всеки може да присъства на такива мероприятията и обикновено на тях могат да попаднат заможни хора, които, разбира се, плащат немалка сума, за да погледат кървавото шоу.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest