miau.bg»Статии»Живини»Невероятно! Бебе слонче си има майка овца

Невероятно! Бебе слонче си има майка овца

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k730
Невероятно! Бебе слонче си има майка овца
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

За любовта няма нито вид, нито порода и поредното доказателство за това идва от центъра за застрашени видове Ходспруит (Южна Африка). Малко слонче, останало без майка, е било осиновено от грижовната овца Лами, информира ЮПИ.

Независимо че на пръв поглед рунтавото добиче и слончето нямат нищо общо, за осиротялото бебе Лами вече е всичко. Ето защо не се откъсва нито за миг от новата си майка. Въпреки че в момента слончето е добре, не така се е чувало преди дни.

Лошият късмет започва да го преследва през февруари, когато пада в дренажен кладенец. Изглежда мъникът се е отделил от майка си и е попаднал в клопката, от която не е имало как тя да го избави.

За щастие обаче бедстващото животинче е било забелязано от хора и спасено. Служителите в центъра за застрашени видове го приютили и първоначално му дали името Бела, мислейки си, че е женско. Но след като станало ясно, че слончето е момче, го прекръстили на Аманзи, което се превежда като вода.

Слонче овца

Първоначално Аманзи бил доста изплашен и объркан от всичко, което се случвало с него, но постепенно започнал да се адаптира, като за това главна роля има овцата Лами.

Откакто тя започнала да се навърта около него, то придобило увереност и започвало да се храни с апетит. Въпрос на време е напълно да се възстанови от преживяния шок.

Гледачите в специализирания център разказват, че това не е първият случай, в който Лами се изживява като майка-закрилница на някое сираче от друг вид. Преди време тя е поела грижите за малки носорогчета, които също страдали от липса на майчински грижи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest