Miau.bg»Статии»Кучета»Породи Кучета»Най-известните породи териери

Най-известните породи териери

1 от 5 Снимки

1. Ягдтериер


Истински приятел по време на лов, името на това куче произлиза от германската дума ягд, която в превод означава именно лов. То е кръстоска между староанглийски териер и фокстериер. В сравнение с останалите видове териери се нарежда по-скоро сред дребните екземпляри, тъй като рядко достига повече от 10 кг. Колкото и симпатичен да изглежда ягдтериерът не е подходящ за отглеждане в домашни условия. Може без проблем да бъде възпитан и дресиран, но си е диво куче, което обича лова и тичането по из полетата;
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Териерите са вероятно сред най-разпространените домашни кучета, които освен за домашен любимец се отглеждат и като ловни кучета, което всъщност е и предназначението им. Има безброй видове териери.

Териери (от англ. и френ. terrier) за около 30 породи кучета, които изначално са се използвали предимно за лов на животни, живеещи под земята. Днес различни породи от териерите се използват с различно предназначение - като декоративни кучета, служебни или ловни такива.

Сред тези, които са по-малко популярни, но които може би познавате, се нареждат Бял териер (Уести, Уест Хайленд Уайт Териер, Западнохайландски Бял Териер), Уелски териер, Черен териер (руски), Японски териер, Мекокосмест пшеничен териер, Манчестърски териер, Лейкландски териер, Кери Блу териер, Ердел териер, Гленофимал териер, Бордър териер, Бедлингтън териер.

Но кои са най-известните сред териерите, може да разгледате в галерията горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Shiro
Shiro
26.04.2017 17:45
Джак ръсел териера е също един от най-известните териери.
6
0