miau.bg»Статии»Живини»Статии за кучета»Най-скъпото куче в света струва 1.4 милиона долара

Най-скъпото куче в света струва 1.4 милиона долара

Пламена M.Пламена M.
Джедай
54698
Тибетски мастиф
Повод за куче, розов, 5 метра, до 15 кг-25%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Повод за куче, розов, 5 метра, до 15 кг
18.50 лв.
13.90 лв.
Виж ››

Тибетски мастиф се превърна в най-скъпо продаденото куче на планетата. Огромното животно бе продадено за сумата от 1.4 милиона евро в Китай.

Кучетата от породата тибетски мастиф често биват сравнявани с лъвове, заради пищната си грива, обагрена в червено-черно. Те биват наричани още тибетски догове.

Животните са високо ценени от богаташите, които възприемат притежанието им като символ на висок социален статус. В последните години цената им скочи неимоверно, като достигна и надмина милион евро.

Огромните мастифи в миналото са използвани от овчарите номади в Централна Азия за лов. Днес те са запазили способностите си бързо да се приспособяват при екстремни климатични условия и голяма надморска височина.

Един от негативите им е, че на моменти стават изключително агресивни. Това от друга страна ги прави перфектните кучета-пазачи. Предани са към стопаните си и обичат да се гушкат.

Уникалният екземпляр мастиф е на една година и тежи 90 кг. Богат строителен предприемач се влюбил в животното на кучешка изложба в западната китайска провинция Чжъцзян. Той е броил 12 милиона юана, равняващи се на 1.39 млн. евро, за огромния тибетски мастиф.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest