miau.bg»Статии»Живини»Коза-акробат балансира върху тояга

Коза-акробат балансира върху тояга

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k847
Коза

Коза-акробат от Пакистан смая хора от всички краища на планетата. Невероятното животно се казва Рани и е от град Карачи. То събира погледите с уникалната си способност да се задържа върху сопата на своя собственик, съобщава изданието Дейли мирър.

2-годишната козичка е отлично тренирана от своя стопанин Осман Али. С лекота тя успява да събере копита в една точка и да запази баланс. Този невероятен номер козата изпълнява цели две минути.

Благодарение на нейните усилия Осман Али успява да спечели пари. 40-годишният стопанин на козата споделя, че произлиза от семейство, което се е занимавало основно с дресиране на маймуни.

Допреди години той самият също е припечелвал така, но след като приматът успял да се измъкне от него, решил да започне да обучава коза.

След като се научила да балансира със събрани копитца върху гегата на Осман само за броени дни, Рани изненадала много приятно своя собственик и той продължил да полага грижи за нея. Сега тя му докарва по три британски лири на ден.

Всъщност козите са известни с умението си да се катерят лесно по доста трудни местенца. Благодарение на акробатичните си заложби, те успяват да преминат опасни терени, без да се запъват.

Да не забравяме, че това не е първият случай, в който коза става известна със своите пластични заложби. Неотдавна друг чифтокопитен бозайник се прочу с умението си да пътува безпроблемно върху гърба на своя собственик, докато той управлява велосипед.

Случаят, който е от Адис Абеба, Етиопия, беше документиран с клипче. От него се вижда, че въпреки нестандартната поза, в която е принудено да пътува, животното проявява хладнокръвие и понася стоически положението.

Според очевидци задните крака на козела били завързани с пояс за тялото на водача на велосипеда, за да не изпадне от транспортното средство по време на път.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest