miau.bg»Статии»Живини»Варненци тренират спасяване на избягал тигър

Варненци тренират спасяване на избягал тигър

Пламена M.Пламена M.
Джедай
546103
Тигър
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Във Варненския зоопарк се проведе симулация на спасяване на избягал тигър. Необичайното практическо занятие бе проведено в средата на декември.

Служителите на Варненския зоопарк вече са напълно готови за най-лошия сценарий – някой от хищниците да избяга от клетката си. За целта те инсценираха бягство на тигър. По правило това изисква незабавна евакуация на посетителите и служителите, намиращи се на територията на зоопарка. Спасителната акция трябва да гарантира здравето както на посетителите, така и на животното.

За опита вместо реално животно служителите използваха картонена илюстрация на беглеца. След като всички на територията на зоопарка бяха евакуирани, екип от истински жандармеристи, пожарникари, ветеринарен лекар и специализирания екип на зоопарка работиха заедно, за да локализират зоната, в която избягалото животно се намира.

Те го наблюдаваха от безопасно разстояние, докато решат какви са правилните стъпки, които да бъдат приети за залавянето му. След това избягалото животно бе упоено и върнато в клетката.

Евакуационната тренировка е инициирана от общинското предприятие Зоопарк – СЦ. Чрез нея бе усвоен планът за евакуация при всякакви бедствия и аварийни ситуации, които могат да се случат на територията на зоопарка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest