miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Какви ползи носи отглеждането на котка?

Какви ползи носи отглеждането на котка?

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k838
Котка

Котките са доста своенравни животни и по тази причина, не се славят като най-добрия приятел на човек. Въпреки това не можем да отречем, че отглеждането на писани има своите преимущества. Вижте няколко ползи, поради които си заслужава да се грижите за едно такова създание. Запознайте се също и със способностите на котките.

Котките действат успокояващо

Въпреки че не могат да говорят, котките могат да те накарат да забравиш за неприятните емоции. Изследване е показало, че те имат свойството да понижават стреса. Оказва се също така, че стопаните на писани са по-малко застрашени от сърдечни проблеми в сравнение с другите хора.

Котките имат телепатични способности

Не всички от стопаните на котките са твърдо убедени в това становище, но все пак има и такива, които го подкрепят напълно. Всъщност по-стара анкета, проведена в Англия и САЩ показва, че според цели 33 процента от хората техните писани са свързани по телепатичен път с тях и могат да отговарят на тихи команди или дори да прочитат мислите им.

Отглеждане на Котки

Котките помагат на необвързаните да се обвържат по-бързо

Ако от дълго време търсите любовта, но така и не ви е провървяло още, задължително си вземете котенце. Проучване сочи, че жените направо се разтапят от гледката на мъж, обгрижващ животно. Освен това според повече от половината дами господата, които имат котка у дома, са много по-секси от другите.

Котката не трябва да бъде разхождана

Всеки собственик на куче знае колко е ангажиращо да разхождаш куче по два или три пъти на ден. Да, през лятото това може да бъде и забавно, но през студените и дъждовни месеци си е доста сериозен ангажимент. За сметка на това отглеждането на коте не изисква да извеждате животното навън, така че спестявате време и усилия.

Котките са лечители

Множество проучвания показват, че котките имат умението да подобряват човешкото здраве. Според специалистите галенето на котка убива микроби, укрепва кости, бори се с възпаления, депресии, безсъние, раздразнение, безпокойство, главоболие и други състояния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest