Miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Най-бързите домашни породи котки

Най-бързите домашни породи котки

Пламена M.Пламена M.
Джедай
5464
Бенгалска котка
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Котките са интелигентни, любвеобилни, сладки и изключително атлетични. Сред тях има първенци в скоростното бягане и ловкостта. Ето кои са най-бързите домашни котки:

Бенгалска котка

Рядко ще видите тези котки да стоят мирно. Те са изключително ловки, катерят се високо, скачат от плотове, крият вещите ви и изобщо - правят абсолютно всичко, за да спечелят вниманието ви.

Ориенталска котка

Тези котета са дълги и изключително гъвкави. Разкриват способностите си когато са сами, така че не се учудвайте, ако откриете любимеца си върху гардероба.

Египетски Мау

Това е най-бързата домашна котка на планетата, която развива скорост от 50 км/ч. Краката ѝ пък могат да я изстрелят на височина от 1.5 м, което прави качването върху пералнята и кухненските рафтове детска игра за нея.

Абисинска котка

Ако наблюдавате тази атлетична порода дори само минута, ще ви се завие свят. За да ги забавлявате, ще са ви нужни богат набор от игри и забавления, които да поддържат формата и мисълта им във форма.

Симска котка

Сиамска котка

Освен когато ви се умилква, тя е в непрестанно движение. Сиамката е изключително любопитна и ще намери всички места в дома, подходящи за криене и игра. Ако не я обучите, то има вероятност тя да стори същото с вас.

Оцикет

Те притежават големи и мускулести тела, които се движат изключително бързо и с удивителна ловкост. Оцикет е кръстоска между Сиамска, Американска късокосместа и Абисинска котка и е една от най-ловките домашни котки.

Савана

Кръстоска между африканска дива и няколко вида домашни котки, тази котка е атлетична, умна и крайно интелигентна. На вид прилича повече на дива котка. Тя притежава дълги крака и стройно тяло, което ѝ позволява да достига до места, на които дори не можете да си представите. Ако имате Савана в дома си, то е нужно да обезопасите и най-високите и труднодостъпни места.

Сомали

Братовчедката на Абисинската котка - Сомали, има дълги косми. Тя е гъвкава, мускулеста и силна. Игрива и интелигентна, тя лесно усвоява трикове и позволява да бъде разхождана на каишка.

Манкс

Въпреки липсата на дълга опашка, тези котки тичат и скачат като за последно. Освен това имат способността да се заковават на едно място – още едно качество, доказващо спортната им форма.

Ако и вие търсите мъркаш приятел, разгледайте тези обяви за котки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest