Miau.bg»Статии»Кучета»Породи Кучета»Най-скъпите породи кучета

Най-скъпите породи кучета

Нина НордНина Норд
Джедай
22519
Тибетски Мастиф

Има породи кучета, които са толкова скъпи, че струват колкото красиво бижу, но въпреки това те са изключително популярни. Представителите на тези породи трябва да са с доказано родословие, за да може да оправдаят високата си цена.

Тибетски Мастиф

На първо място е Тибетският Мастиф - древна порода служебна кучета, чиято история е започнала преди повече от пет хиляди години. Едрите умни кучета се използвали като охрана на манастирите в Тибет. В Хималаите и в Централна Азия те били и помощници на овчарите. Това са спокойни и верни кучета, които обаче не допускат чужд човек да припари до собствеността на стопанина им. Цената на Тибетския Мастиф е от 2000 до 8000 долара. Най-скъпият Тибетски Мастиф, продаден досега, е струвал 1.5 милиона долара. Той бил купен от китайски въглищен магнат и по този начин си спечелил славата на най-скъпото куче в света.

Малко Лъвско Куче

На второ място е Лион Бишон, известен като Малко Лъвско Куче. Това е миниатюрна порода от Франция, която станала популярна през XVI век. На платната на Гоя може да се видят кучета от тази порода. През 1960 година броят на кучетата от тази порода бил толкова малък, че тя станала известна като най-рядката в света за времето си. Кучето се нарича Лъвско, защото има грива като на лъв. Тези малки кученца не знаят какво е страх и са готови да защитят стопанина си с цената на живота си. Цената на кутрета от тази порода е между 2000 и 7000 долара.

Фараоново куче

На трето място е Фараоново куче - това е древна порода ловджийски кучета, историята на които започва в Древен Египет. Кучета от тази порода са изобразени на стените на древноегипетски гробници. В Англия кучетата от тази порода попадат през ХХ век. Цената им варира от 1000 до 7000 долара.

Фараоново куче

Афенпинчер

Четвъртото място е отредено на Афенпинчер - древна порода миниатюрни кученца, които са създадени в Германия през XVII век, за да ловят гризачи. Афенпинчерът прилича на маймунка в муцуната, откъдето идва името му, тъй като на немски affe означава маймуна. Афенпинчерът струва от 1500 до 4000 долара.

Тайландски Риджбек

Тайландският Риджбек е национална порода на Тайланд, която е използвана от векове за лов. Тайландският Риджбек е много умно куче, което взима самостоятелни решения. Цената на кутретата от тази порода варира от 800 до 4000 долара в зависимост от произхода им.

Померански Шпиц

Померански Шпиц

До 4000 долара достига и цената на някои представители на породата Померански Шпиц. Това е древна порода, която през XIX век е станала много популярна в Англия заради привързаността на кралица Виктория към тези малки красиви и скъпи кученца. Често звезди от Холивуд се появяват на светски събития с Померански Шпиц в чантичка или под мишница.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest