Miau.bg»Статии»Живини»Диви мечки тормозят руския приморски край

Диви мечки тормозят руския приморски край

Пламена M.Пламена M.
Джедай
5464
Мечка
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Далечният изток на Русия е застрашен от набезите на диви мечки. Преди дни две малки момчета, на 8 и 12 години, бяха нападнати и нахапани в Приморие. Те са приети в местна болница с рани по ръцете, краката и главите.

Нападението е станало на 5 ноември в района с обработваема земя край село Амгу. Днес животът на децата е извън опасност, а местният ловен регулатор продължава да издирва нападателите.

Жителите на Приморие са предупредени за опасността. В някои райони през септември и октомври бяха забранени разходките на децата извън детските градини и училищата. Освен това бе задължително те да бъдат придружавани от възрастен при всяко излизане на открито, точно заради мечките.

От началото на 2015 година в Приморие са регистрирани общо 20 случая, в които човек се е сблъсквал с мечка, 14 от които станали в рамките на населените места.

В 8 от тях мечката е нападала, като в един от тях краят е бил фатален. Покрай градчетата и селата пък мечки са забелязвани да преминават необезпокоявано над 40 пъти от началото на годината.

До момента са убити шест животни, които са се държали агресивно. Експертите съветват хората да се движат изключително внимателно, тъй като в този сезон мечките са много изнервени.

Те не могат да заспят зимен сън от глад и излизат да търсят храна навън. И тъй като в естествената им среда тези източници липсват, мечките се принуждават да изминават дълги разстояния, което пък ги води директно до човешките жилища.

По данни на местните власти, броят на мечките през този сезон надвишава всички допустими граници. Само на територията на Приморие са преброени над 3 хиляди хималайски мечки и 2.5 хиляди кафяви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest