miau.bg»Статии»Живини»Пилот отклони полета на 200 души, за да спаси куче

Пилот отклони полета на 200 души, за да спаси куче

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k847
Самолет
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Затрогващ жест на милосърдие направи пилот на пътнически самолет. Професионалистът приземил извънредно летателно средство, пътуващо от Тел Авив, Израел за Торонто, Канада, за да помогне на куче, оповестява Ситинюз. Той се отделил от маршрута си и забавил полета на куп пътници, но в крайна сметка успял да спаси живота на палето.

След като пилотът узнал, че системата за отопление на багажното отделение не работи, взел неочаквано за пасажерите решение. То обаче било обосновано от факта, че точно там по това време се намирал седемгодишният френски булдог Симба, който най-вероятно не би оцелял, имайки предвид ниските температура на въздуха при тази височина.

С риск да си навлече гнева на пътниците, пилотът на международния полет решил да помогне на бедстващото животно. Той се отклонил от първоначалния маршрут и приземил самолета за кратко във Франкфурт. Така на немското летище зъзнещото куче и неговият безкрайно благодарен собственик били прехвърлени на друг самолет за Канада.

Симба е като мое дете. Това куче е всичко за мен, споделя развълнуваният стопанин на френския булдог.

Френски булдог

Заради решението самолетът да кацне непредвидено, се забавил полетът на цели двеста души. Те пристигнали в Торонто 75 минути по-късно. Въпреки това не реагирали негативно, когато разбрали каква е причината за извънредното приземяване на самолета.

Навярно много от вас точно в този момент биха си казали, че подобен жест на милосърдие може да се случи в чужбина, но не и у нас. Истината обаче е, че все по-често в страната ни биват спасявани бедстващи животинки. По-рано този месец полицаи от Варна помогнаха на домашно куче, което седяло заключено в лека кола през най-горещите часове от деня.

В два поредни дни притеснена гражданка виждала как мъничето стои на слънце в затворения автомобил. Това я накарало да подаде сигнал в 112, след което на мястото пристигнали органи на реда.

След като не могли да намерят собственика на кучето, те отворили колата и дали вода на палето. По-късно все пак успели да издирят неразумния стопанин, който заявил, че е на гости в морската столица и кучето му само нощувало в превозното средство.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest