miau.bg»Статии»Живини»Статии за кучета»Палаво куче се заклещи в храст

Палаво куче се заклещи в храст

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k847
Шиба Ину
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Снимка на куче, подаващо се от буйна растителност, стана най-новият хит в социалните мрежи. Гледка на четириного, заклещено в храст, не може да се види всеки ден, отбелязват дори световни медии.

Но каква всъщност е историята на интересната и забавна снимка? Наскоро фотос с удивителното пале от породата шиба ину се появява в социалните мрежи. На снимката в действителност се вижда как кучето подава главата и предните си крайници от буен храст. Изображението е придружено от надписа Заклещи се. Очевидно потребителят е искал да остави такова впечатление у своите приятели.

Интересното обаче е, че малко след това снимката с въпросната любопитна сцена била премахната от социалните мрежи. Един от останалите потребители дори е написал шеговит коментар, в който допуска, фотосът е свален, за да не се срамува пухкавият герой. Преди да бъде махнат обаче, той е събрал единадесет хиляди лайка и повече от дванадесет хиляди споделения.

Според някои скептици информацията, която е постъпила заедно със снимката, е била лъжлива и кучето в действително не се е заклещило. Според тях този чаровник просто се е наслаждавал на зеленината и е подал глава през храсталака.

Друг потребител обаче оборва тези твърдения, като казва, че снимката наистина изобразява заклещено куче и самият той е виждал същото шиба ину да се намира в такова състояние и друг път.

Каквато и да е истината обаче, едно е сигурно - снимката е много забавна, а кучето е повече от очарователно. Всъщност всички палета от тази порода са такива. Според кинолозите шиба ину е порода, появила се още през Древността. Тя води началото си от Китай, но после се разпространява и в Япония.

Шиба ину е палаво и доста енергично животно, което обожава игрите и разходките. То лесно се привързва към стопаните си, а приятната му компания за нула време го превръща в неизменна част от семейството. Представителите на тази порода са податливи на обучение, а понякога са и доста гръмогласни. Благодарение на това те са чудесни пазачи на дома и неговите обитатели.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest