miau.bg»Статии»Живини»Куче спаси собственичката си от изнасилване

Куче спаси собственичката си от изнасилване

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k753
Кокер Шпаньол
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Смело куче се превърна в истински герой в Италия. Дръзкият кокер шпаньол стана звезда, след като спаси собственичката, която за малко да стане жертва на сексуално насилие, предава АФП.

Драматичната случка се разиграла в парк в Милано. 37-годишната стопанка на кокер шпаньола се разхождала заедно със своя домашен любимец.

Внезапно тя била нападната в гръб. Жената с ужас усетила как нечия ръка я хваща за гърлото и започва да я стиска. В този момент обаче се намесил любимецът на жертвата и захапал нападателя първо за ръката, а после и за крака.

Изглежда мъжът не очаквал, че ще бъде нападнат от кучето и когато това се случило, той мигновено си плюл на петите. Изплашената жена веднага сигнализирала за инцидента в полицията и органите на реда започнали да издирват престъпника.

Малко след това тя постъпила в болница, заради преживяния шок.

За щастие полицията хванала злосторника, който се оказал 21-годишен млад мъж от Шри Ланка. Той бил заловен от органите на реда, докато стоял на пейка и се опитвал да обработи раните по крака и ръката си.

Елен

Това не е първият случай, в който животни предотвратяват опити за нападение. Преди две години няколко улични кучета спасиха 12-годишна ученичка от Аржентина, която за малко да бъде изнасилена посред бял ден на улицата.

Момичето отивало на гости на своя близка, когато ненадейно било сграбчено от непознат мъж на улицата. Престъпникът се опитал да завлече момичето на усамотено място, но тинейджърката се развикала и на помощ се появила няколко безпризорни палета, която веднага усетили, че намеренията на мъжа са лоши.

Те се нахвърлили върху нападателя и го нахапали. Момичето успяло да избяга и уведомило полицията за станалото. Нападателят също избягал и полицаите не могли да го хванат.

През 2012 година пък в ролята на спасител влезе елен от САЩ. Животното се появило, точно когато жена за малко да бъде убита от мъж в запустяла местност.

Докато нападателят се опитвал да удуши жертвата с дръжките на чантата ѝ, еленът изскочил от храсталаците и го стреснал. Мъжът така се изплашил от рогатото животно, че веднага избягал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest