miau.bg»Статии»Живини»Шупет - котката на Карл Лагерфелд

Шупет - котката на Карл Лагерфелд

Котката на Легерфелд
Снимка: twinfactoryCo-uk

Котката на дизайнерът Карл Лагерфелд е един от най-известните представители на своя вид – красивата Шупет редовно е част от различни класации. Тя е сиамска котка, която не може изобщо да се оплаче от своя стопанин – Лагерфелд неведнъж е споделял, че много държи на мъркащия си любимец и с най-голямо удоволствие би се оженил за Шупет.

В интервю за Си Ен Ен Лагерфелд споделя, че се е влюбил безумно в котката си. Грижите, които се полагат за сиамката, определено ни подсказват, че дизайнерът много държи на Шупет. За нея се грижат две прислужници – за всяко свое хранене котката получавала различни храни, от които самата тя си избирала какво ѝ се хапва в момента.

Лагерфелд така или иначе е доста ексцентричен и това, че има прислуга за котката си, може би не е кой знае колко учудващо. Но удобствата на Шупет не спират дотук – котката има и свой iPad.

Дизайнерът е създал профил на любимеца си в Туитър. Свободата на мъркащата котка не спира до това – творецът давал на Шупет да се храни на масата. Домашните помощници имат за задача да угаждат на животното – твърди се, че прислужниците решат Шупет два пъти дневно и, забележете – правят ѝ маникюр съвсем редовно.

Двете жени имали за задача да записват какво точно прави Шупет за деня, за да може Лагерфелд да види, когато се прибере вкъщи. Всичко това определено ни подсказва, че сиамката е с късмет. Но не си мислете, че игривата Шупет чака наготово от господаря си – за миналата година (2014 г.) известната котка е заработила три милиона евро.

Сиамката е участвала в две рекламни кампании. Едната от тях е била на японска козметична марка – Шу Уемура, а другата – на автомобилите Опел Корса. Сиамката е била част и от фотосесии на Шанел. Шупет много пъти е канена да се снима в реклама за котешки храни, но стопанинът ѝ е категоричен, че сиамката е твърде специална, за да се снима в подобни реклами.

Той определя своята сиамка като уникална. Оказва се, че котката е и с характер – Шупет никак не си падала да общува с други котки или с деца. Обича да си играе сама и много се забавлявала с пазарските торбички, посочва Лагерфелд в интервю.

През лятото на миналата година на пазара излезе биографичната книга Шупет: личният живот на една модерна амбициозна котка, а автори са Патрик Морие и Жан-Кристоф Напия.

Двамата с Лагерфелд започват да съжителстват заедно през 2012 година. Тогава един от приятелите на дизайнера – Батист Джабикони, помолил твореца да гледа писаната по време на коледната ваканция. Само за няколко дни Лагерфелд свикнал с Шупет и помолил манекена да не я взема.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest