Miau.bg»Статии»Живини»Статии за кучета»Защо лапите на кучетата миришат на пуканки

Защо лапите на кучетата миришат на пуканки

Кучешки лапи
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
Препоръчано за теб:
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
43.00 лв.
Виж ››

Два вида бактерии са отговорни за това, че кучешките лапи имат аромат на пуканки, посочват учени от щата Флорида, САЩ. Резултатите от изследването са публикувани във вестник Дейли мейл. Бактериите, които учените са открили, са от вида Pseudomona и от вида Proteus.

Развитието на бактериите става между пръстите на животните – учените обясняват, че влажните области на лапата на кучето изпускат характерната миризма. Странното ухание е предизвикано също от закваска, инфектираща крачетата и ушите на палетата. Изследването е дело на специалисти от ветеринарния институт в Маями.

Според тях собствениците на кучета не трябва да изпитват никакво притеснение от това, че лапите на любимците им имат подобно странно ухание.

Това е напълно нормално и в никакъв случай не означава, че кученцата са в лошо здравословно състояние. Някои стопани на кучета смятат, че миризмата на лапите на домашните им животни повече напомня на царевичен чипс, отколкото на пуканки.

Оказва се, че американците угаждат доста на своите четириноги любимци – все по-често в САЩ могат да се намерят фотографски студия, които предлагат кучешка фотосесия.

Кучета

Фотографите се надпреварват помежду си и се опитват да предложат най-изгодната оферта. А, от своя страна, собствениците на кучетата, са готови да броят стотици долари, за да доставят радост на своите верни приятели.

За момента най-ниската цена, която предлагат фотостудията за кучешка фотосесия, е 350 долара. Самите фотографи твърдят, че изобщо не е лесно да направиш качествени снимки на кучето, защото трябва да успееш да влезеш под кожата на животното.

Невинаги играчките и лакомствата се оказват достатъчно ефективни – при някои животни подобни залъгалки изобщо не вършат работа, споделят фотографите.

Има четириноги, които са нервни пред обектива, други не могат да стоят на едно място, трети решават, че ще легнат и няма да покажат нищо интересно пред апарата. Обикновено с готовите снимки собствениците украсяват домовете си, а много често тези снимки се слагат на коледните картички, които американците изпращат всяка година на семействата си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest