miau.bg»Статии»Живини»Влюбена акула преследва рибар

Влюбена акула преследва рибар

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k847
Акула
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

На необичайно приятелство се радва мъж от Южна Австралия. Преди време рибарят Арнолд Пойнтер спасил живота на женска бяла акула и към днешна дата тя го следва неотлъчно.

Две години по-рано австралиецът освободил хищното животно от мрежи, след което забравил за случилото се. Но изглежда благодарната акула Синди не могла толкова лесно да забрави стореното и редовно преследва рибаря. Неговите колеги дори се шегуват, че преданото животно е влюбено в него.

Следва ме навсякъде. Още щом спра лодката, тя се доближава до мен, обръща се по гръб и ми позволява да я галя по корема и врата. Дори издава звуци, от които си личи, че ѝ харесва вниманието ми. Освен това си върти очите като котка и мята опашка щастливо, разказва Арнолд Пойнтер.

Той признава, че е поласкан от поведението на акулата, но същевременно е и малко ядосан, тъй като заради неотлъчното присъствие на страховития хищник, не може да хване никакъв улов. Щом усетят опасността, рибите се изпаряват и Арнолд остава с празни мрежи.

Изминаха две години и тя не ме оставя на спокойствие. Движи се след лодката, където и да отида, а нейното присъствие плаши всичката риба. Не знам какво да правя вече, жалва се отчаяният рибар.

Все пак сърце не му дава да се отърве от гигантския си приятел, не само защото белите акули са защитен вид, а и заради привързаността му към Синди. И все пак породилото се приятелство между двамата е доста странно, имайки предвид факта, че бялата акула се смята за една от най-опасните акули в света.

Белите акули обитават крайбрежните води на Австралия, САЩ, Южна Африка и Средиземно море. Тези огромни животни достигат дължина до шест-осем метра. Те се хранят с тюлени, морски лъвове, делфини, моржове и по-малки свои родственици.

Бялата акула е наричана Бялата смърт, заради това че напада не само животни, но и хора. С бързата скорост, която развива, а също и със забележителната си сила, тя се превръща в безмилостен убиец. Историята помни много случаи, в които това чудовище е нападало сърфисти, водолази и рибари с лодки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest